Ο τρύγος του 2018 για το Κτήμα Παυλίδη στη Δράμα ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου από τον ιδιόκτητο αμπελώνα των Κοκκινογείων και την ποικιλία Sauvignon Blanc. Πρόκειται σίγουρα για την πιο πρώιμη χρονιά από τη δημιουργία του Κτήματος, μια ιδιαίτερη χρονιά πρόκλησης, τόσο για τον γεωπόνο του Κτήματος Γιάννη Χρόνη όσο και για τον οινολόγο Παναγιώτη Κυριακίδη.

Όπως είναι αναμενόμενο οι βροχές και οι χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας στην περιοχή της Δράμας προκάλεσαν ελαφριά μείωση της παραγωγής, μια μείωση όμως που θα συμβάλει στην ποιοτικότερη έκφραση και την αρωματική πολυπλοκότητα των σταφυλιών. Παράλληλα, οι θερινές βροχοπτώσεις γέμισαν τις αποθήκες νερών του υπεδάφους, οπότε τα αμπέλια κάλυψαν μόνα τους τις ανάγκες για νερό και δεν κρίθηκε απαραίτητη επιπλέον άρδευση.

Χάρη στις τακτικές επισκέψεις στους αμπελώνες αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα όποιες προσβολές, με πολλαπλές και ουσιαστικές επεμβάσεις, όπως είναι αυτή του ξεφυλλίσματος και του κορυφολογήματος, οι οποίες συντελούν και στη φυσιολογία του αμπελιού.

Τέλος, ο νυχτερινός τρύγος, με τη μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ μέρας και νύχτας που μπορεί να φτάσει και τους 15°C, με τη μεταφορά των σταφυλιών μέσα σε φορτηγό ψυγείο και με τη διατήρησή τους σε ψυγείο για οκτώ ώρες, συντελεί για μια ακόμη χρονιά στην ελάχιστη δυνατή καταπόνηση των σταφυλιών.

Η σημαντική δουλειά που έγινε και φέτος στα εξακόσια στρέμματα του ιδιόκτητου αμπελώνα του Κτήματος Παυλίδη, επιβραβεύει τους ανθρώπους του με μια πολύ καλή χρονιά τόσο για τις λευκές ποικιλίες που φέτος παρουσιάζουν ιδιαίτερα φρουτώδη αρώματα και σχετικά υψηλές οξύτητες, όσο και για τις ερυθρές που χαρακτηρίζονται από μαλακές τανίνες.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα εκτιμάται ότι ο τρύγος του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, τα πρώτα κρασιά εσοδείας 2018 είναι το ΤΗΕΜΑ λευκό 2018 και το ΤΗΕΜΑ ροζέ 2018, τα οποία θα κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά στα μέσα Νοεμβρίου.