ΣΥΝΤΣε καταγγελία-κόλαφο κατά των μέσων μαζικής ενημέρωσης, προχώρησαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις (ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΟΤΑ – ΤΑΕΟΑΕΕ), εξαιτίας της απαξίωσης των κινητοπιήσεών τους

Στη σχετικής τους ανακοίνωση, σημειώνουν:

«Η συντονιστική επιτροπή αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιουχικών οργανώσεων, που εκπροσωπεί πάνω από 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχων όλων των ταμείων στη χώρα, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την «εξαφάνιση» των κινητοποιήσεων μας και της μεγαλειώδους πανελλαδικής Πανσυνταξιουχικής συγκέντρωσης και πορείας στις 19.6.14 για τα αβάσταχτα προβλήματά μας.

Συγκεκριμένα:

Δεν παραβρέθηκε σχεδόν κανένα ΜΜΕ στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στις 12.6.14, παρά του ότι έγκαιρα είχαν ειδοποιηθεί, εκτός της εφημερίδας «Ριζοσπάστης» και του portal www.902. gr, και δεν αναφέρθηκε σχεδόν κανένα στα προβλήματα μας.

Το ίδιο έκαναν εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων και στη μεγαλειώδη πανελλαδική συγκέντρωσή μας στα προπύλαια και στην πορεία στην Βουλή που συγκέντρωσε κοντά στις 20.000 κόσμο από όλη την Ελλάδα.

Τόσο τα ιδιωτικά ΜΜΕ όσο και η κρατική ΝΕΡΙΤ, όλα αυτά τα εξαφάνισαν.

Γι’ αυτούς δεν έγινε τίποτα, και φαίνεται δεν έχει καμία σημασία ότι χιλιάδες βασανισμένοι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας ταξίδεψαν για πολλές ώρες, κάνοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα, από όλη την Ελλάδα, με περισσότερα από 50 πούλμαν, πλοία και άλλα μέσα, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, για να διαδηλώσουν για τις νέες περικοπές στις συντάξεις μας και να υπερασπίσουμε ότι από αυτές έμεινε στο πετσοκομμένο ασφαλιστικό και να απαιτήσουν την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Γι’ αυτό τον λόγο τους καταγγέλλουμε εκτός λίγων εξαιρέσεων.

Θεωρούμε την στάση τους αυτή ως συνειδητή πράξη απέναντι στους ταξικούς αγώνες, που υπαγορεύεται από τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους.

Έχει στόχο και αποσκοπεί στη χειραγώγηση των εργαζομένων και του λαού, στη λογική του «τίποτε δεν γίνεται»,  στην αποστράτευση και την υποταγή, στις αντεργατικές, αντισυνταξιουχικές πολιτικές.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε δημόσια  την εφημερίδα «Ριζοσπάστης» καθώς το portal www.902.gr που σε καθημερινή βάση και πολλές φορές με πρωτοσέλιδα κύρια άρθρα πρόβαλαν όλη μας τη δράση μέχρι το τέλος».