Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης.

Η διακοπή των χρηματοδοτικών ροών των κονδυλίων του ΕΣΠΑ σε όλη τη χώρα κατά τους τελευταίους οκτώ περίπου μήνες, έθεσε εκτός χρονοδιαγράμματος σε όλη την επικράτεια πολλά από τα έργα που υλοποιούνται με ευρωπαϊκούς πόρους, ανάμεσά τους και την ανακατασκευή της Τσανακλείου Σχολής και την επέκταση του ΧΥΤΑ στην Κομοτηνή.

Έτσι, η αναστολή τα τελευταία εικοσιτετράωρα της διακοπής των χρηματοδοτήσεων, ανάβει μεν εκ νέου το «πράσινο φως» για τη συνέχιση της εκτέλεσης των εργασιών, μόνο που έχουν στενέψει τα χρονικά περιθώρια, καθώς η καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης των έργων του ΕΣΠΑ, είναι το τέλος του χρόνου.

Τούτων δοθέντων, ο Δήμος Κομοτηνής, ενώ δεν αντιμετωπίζει κάποιο σημαίνον πρόβλημα χρόνου αποπεράτωσης των σημαντικών έργων της ΔΕΥΑΚ, εντούτοις πιέζεται αναφορικά με την αναστύλωση και αποπεράτωση του ιστορικού κτιρίου της Τσανακλείου Σχολής, καθώς και με την επέκταση των εγκαταστάσεων του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης, η δημοτική αρχή επιδίδεται πλέον σε αγώνα δρόμου.