Στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Ροδόπης ΝΔ, ο κ. Ντίνος Μορφακίδης υπόγραψε για τελευταία φορά ως πρόεδρός της – τη συγχαρητήρια επιστολή του οργάνου προς τον νέο πρόεδρο του κόμματος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη – και στη συνέχεια υπέβαλλε την παραίτησή του.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε.

Δεχθείτε τα θερμά και ειλικρινή συγχαρητήρια όλων ανεξαιρέτως των μελών της ΝΟ.Δ.Ε. και της Ν.Ο.Σ. Ροδόπης για την εκλογή σας στο ανώτατο αξίωμα του Προέδρου της κομματικής ιεραρχίας της Νέας Δημοκρατίας.

Σας ευχόμαστε ολόκαρδα και ολόψυχα, υγεία και επιτυχή άσκηση των νέων υψηλών καθηκόντων σας.

Η συνεργασία μας σε όλα τα επίπεδα, σας διαβεβαιώνουμε ότι θα είναι άψογη και αρμονική από κάθε άποψη, με μοναδική στόχευση το μεγάλωμα της Νέας Δημοκρατίας, για να καταστεί σύντομα και πάλι Κυβέρνηση, και εσείς ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας.

Στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Ροδόπης ΝΔ (απ' όπου και το στιγμιότυπο), ο κ. Ντίνος Μορφακίδης υπόγραψε για τελευταία φορά ως πρόεδρός της·  τη συγχαρητήρια επιστολή προς τον νέο πρόεδρο του κόμματος κ. Κ. Μητσοτάκη.
Στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Ροδόπης ΝΔ (απ’ όπου και το στιγμιότυπο), ο κ. Ντίνος Μορφακίδης υπόγραψε για τελευταία φορά ως πρόεδρός της· τη συγχαρητήρια επιστολή προς τον νέο πρόεδρο του κόμματος κ. Κ. Μητσοτάκη.

Η κορυφαία εσωκομματική διαδικασία της 10ης Ιανουαρίου 2016, ανέδειξε νικήτρια την ενότητα και την ομοψυχία των μελών και φίλων της μεγάλης δημοκρατικής μας παράταξης. Συνεπώς, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Ενωμένοι και αγαπημένοι ως ένα σώμα και μια ψυχή, συστρατευόμαστε και πορευόμαστε μαζί σας για επόμενες μεγάλες και περιφανείς νίκες υπό τη δική σας πεφωτισμένη καθοδήγηση.

Είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε, η φιλελεύθερη φυγή προς τα μπρος και η επιστροφή στους ενάρετους κύκλους της ανάπτυξης.

Οι πολίτες σήμερα προκρίνουν συνθέσεις και συνδυασμούς ισότητας και ελευθερίας, εθνικής ανεξαρτησίας και διεθνούς συνεργασίας, ποιότητας ζωής και κοινωνικής ευημερίας, όσο και οικολογικής συνείδησης και πολιτισμικής ευαισθησίας. Η πορεία προς το μέλλον δεν αναζητάται μέσα από ατραπούς του παρελθόντος. Απαιτείται οραματικός ρεαλισμός και μια δημοκρατία που αντικρίζει με αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα και τόλμη τις προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Τα υπόλοιπα είναι τέχνη πολιτική και προσαρμογή στις συνθήκες του χωρο-χρόνου. Το «μετά νου και τέχνης δικαιώτατον», όπως το χαρακτήριζε στον πολιτικό του ο Πλάτων, και η μείζων πρόκληση της ηγεσίας αυτήν την κρίσιμη ιστορική στιγμή, έγκειται ακριβώς στη διάθεση και την ικανότητά της να αφουγκραστεί με προσοχή και ιδίως να διερμηνεύσει με εγκυρότητα και διορατικότητα «τη μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων», όπως γράφει σ’ ένα ποίημά του ο Κωνσταντίνος Καβάφης.

Η Νέα Δημοκρατία επενδύει στις νέες δυνάμεις, κρατά τις παραδόσεις, και ακούει τον παλμό της νέας εποχής.

Οφείλει να επαναφέρει τις βασικές αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού και του πατριωτισμού, που συνιστούν τον ακρογωνιαίο λίθο».