Την κάθετη αντίθεσή της με τη θεσμοθέτηση της κλήρωσης στα σχολεία για την ανάδειξη των σημαιοφόρων των παρελάσεων, εκφράζει η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας, με ανακοίνωση που εξέδωσε ο τομέας Παιδείας της οργάνωσης.

Μάλιστα στην ανακοίνωση διαμηνύεται πως “αυτή η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα αλλάξει όταν θα γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία”.

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης ΝΔ, κ. Γιάννης Βεζυργιαννίδης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η κυβέρνηση της μετριότητας, της ημιμάθειας, της ευνοιοκρατίας, πιστή στο δόγμα του εξισωτισμού προς τα κάτω, καταργεί με το νέο ΠΔ79/2017 την επίδοση για την επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου στα δημοτικά σχολεία, και εισάγει την κλήρωση ως τρόπο επιλογής μεταξύ όλων των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης. Ακόμη, καταργεί την παρουσία σημαιοφόρων στις δοξολογίες.

Με αυτή την απόφαση ανατρέπει ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα στο όνομα ενός δήθεν προοδευτισμού και στερεί από τα παιδιά τη χαρά για την αναγνώριση της προσπάθειάς τους, την επιβράβευση και το κίνητρο. Για άλλη μια φορά προωθείται η λογική της ήσσονος προσπάθειας, ο ισοπεδωτισμός, η απαξίωση των άριστων. Το μήνυμα που περνάει στους μαθητές είναι ότι δεν απαιτείται καμία προσπάθεια για διάκριση και επιτυχία, αλλά απλώς τύχη…

Η υπεύθυνη του τομέα Παιδείας της ΝΟΔΕ Ροδόπης ΝΔ, κ. Λένα Χατζή.

Όμως, ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου δεν αντιλαμβάνεται ότι στη συνείδηση του κόσμου οι σημαιοφόροι στις παρελάσεις είναι ταυτισμένοι με την αριστεία και την πρόοδο. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να κόπτεται για το πώς θα υπάρξει αληθινή ισότητα στην ίδια εκπαιδευτική διαδικασία, ώστε όλοι οι μαθητές να έχουν ίσες ευκαιρίες για να φτάσουν στο άριστα. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να κόπτεται ώστε οι σημαίες, τα αριστεία και οι έπαινοι, να μη δίνονται μόνο για να γεμίζουν το πρόγραμμα των σχολικών γιορτών, αλλά να έχουν αντίκρισμα στην παιδεία που παρέχεται στο ελληνικό σχολείο. Θα έπρεπε να βελτιώσει το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού συστήματος κι όχι να ασχολείται με τα ιδεολογικά περιτυλίγματα για να αποδείξει ότι διαθέτει ψήγματα αριστεροσύνης και προόδου.

Η αριστεία είναι ρετσινιά λοιπόν για την κυβέρνηση, και έτσι δείχνει καθαρά τη σχέση της μαζί της, επιβραβεύοντας την τυχαιότητα και καταργώντας την αξιοκρατία!

Η Νέα Δημοκρατία πιστή στις αρχές της φιλομάθειας, της αξιοκρατίας και της αριστείας, σέβεται το μέλλον της νέας γενιάς, με βασική της αρχή ότι όλοι αξίζουν τις ευκαιρίες τους και όλοι δικαιούνται να τις έχουν για να πάμε μπροστά, γι’ αυτό και δεν θα επιτρέψει να υποθηκευτεί αυτό το μέλλον. Είναι απολύτως ξεκάθαρο πως αυτή η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα αλλάξει όταν θα γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, η οποία ενώνει με Σημαία της τις ίσες ευκαιρίες για όλους, και όχι την καταδίκη των επόμενων γενεών.

Ας μην ξεχνάμε τη ρήση του Αριστοτέλη: δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανισότητα από την ίση μεταχείριση των άνισων…».