Την εκτίμησή του ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και θα αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που αφορούν τον πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, εξέφρασε σε συνέντευξη Τύπου ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας.

Ο γ.γ. του Υπ. Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Νεφελούδη, η κυβέρνηση έχει δημόσια ταχθεί υπέρ του σχεδίου επαναλειτουργίας της εταιρίας, θεωρώντας ότι το εγχείρημα έχει εμβληματικό και συμβολικό χαρακτήρα.

Συμπλήρωσε, δε, πως επιβάλλεται επίσπευση των διαδικασιών, και πως η κυβέρνηση έχει πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Η επίσπευση επιβάλλεται και για έναν ακόμη λόγο, προκειμένου δηλαδή η Ελλάδα να αποφύγει την επιβολή από την Ε.Ε. προστίμων πολλών εκατομμυρίων για θέματα παράνομης κρατικής ενίσχυσης που έλαβαν χώρα κατά το παρελθόν.

Τέλος, ο κ. Νεφελούδης άφησε σαφέστατες αιχμές εναντίον του έργου της Συνδίκου, η οποία όπως σημείωσε κινήθηκε μεν στο πλαίσιο της νομιμότητας, ωστόσο «προκαλούνται σκέψεις όσον αφορά στο γιατί έχει καθυστερήσει η διαδικασία της εκποίησης και γιατί έχει επιλεχθεί η πολιτική πώλησης βίδα-βίδα και όχι ολοκληρωμένων μονάδων».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των πρώην εργαζομένων της ΕΝΚΛΩ επισήμαναν ότι επιφυλάσσονται να ασκήσουν όποιο νομικό δικαίωμά τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.