ΚΑΡΑΟΤη συγκρότηση ενός κοινού μετώπου το οποίο θα αποτελείται από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο, τους παραγωγικούς φορείς της Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά και διακεκριμένες προσωπικότητες από τον χώρο των γραμμάτων και του πολιτισμού, για τη λειτουργία δεύτερου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της ΝΕΡΙΤ με έδρα τη Θεσσαλονίκη, προωθεί ο μέχρι πρότινος Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Καράογλου, επεκτείνοντας την πρωτοβουλία που ανέλαβε την προηγούμενη εβδομάδα και εντείνοντας τις σχετικές δράσεις που έχει ήδη ξεκινήσει.

Ο κ. Καράογλου συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τον Γενικό Διευθυντή Τοπικού και Περιφερειακού Περιεχομένου της ΝΕΡΙΤ κ. Τραϊανό Χατζηδημητρίου, ενώ την Παρασκευή είχαν προηγηθεί διαδοχικές επαφές του με το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ και τους εργαζόμενους της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο συζητήσεων.

Κοινό συμπέρασμα των μέχρι στιγμής συναντήσεων είναι η ανάγκη η ΝΕΡΙΤ Θεσσαλονίκης να λειτουργήσει μέχρι την έναρξη της 79ης Δ.Ε.Θ. ως αυτόνομο κανάλι με ισχυρή φωνή, το οποίο θα διακρίνεται για την άρτια και πλήρη στελέχωσή του και θα διοικείται από Διοικούσα Επιτροπή.

Σε συνέχεια της σχετικής ερώτησης που κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Καράογλου προγραμματίζει να συναντηθεί και με την αρμόδια Υφυπουργό Παρά τω Πρωθυπουργώ, Μέσων Ενημέρωσης και Κυβερνητική Εκπρόσωπο, κ. Σοφία Βούλτεψη.

Ακολούθως θα έχει συνάντηση με τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο, ενώ θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με Προέδρους Επιμελητηρίων, Προέδρους φορέων Πολιτισμού και εκπροσώπους των παραγωγικών δυνάμεων από το σύνολο της Μακεδονίας και της Θράκης, προκειμένου να σχηματιστεί μια ευρύτερη συμμαχία ευθύνης η οποία θα απολαμβάνει την καθολική αποδοχή των Βορειοελλαδιτών.

Μετά το τέλος της συνάντησης με τον κ. Τραϊανό Χατζηδημητρίου, ο κ. Θεόδωρος Καράογλου δήλωσε: “Η λειτουργία δεύτερου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της ΝΕΡΙΤ με έδρα τη Θεσσαλονίκη πρέπει να αποτελέσει κοινή απαίτηση όλων των Βορειοελλαδιτών. Αυτόνομη ΝΕΡΙΤ Θεσσαλονίκης σημαίνει μια ισχυρή φωνή διεκδίκησης και “εργαλείο” για την προώθηση των θεμάτων που αφορούν στην περιοχή μας. Απαιτείται συστράτευση όλων των δυνάμεων ώστε σύντομα να υπάρξουν θετικές εξελίξεις. Και για να υπάρξουν θετικές εξελίξεις χρειάζεται να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, πέρα από μικροκομματικές αγκυλώσεις και μικροπολιτικές συμπεριφορές. Η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Θράκη έχουν ανάγκη τη συσπείρωση των πολιτικών και κοινωνικών τους δυνάμεων”.