Τη χαρτογράφηση των προβλημάτων και τον εντοπισμό στελεχών από κάθε περιφέρεια, ανέλαβαν οι τομεάρχες της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Επιχειρώντας να βάλει σε προεκλογικούς ρυθμούς τη Νέα Δημοκρατία, ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης «μοίρασε» στους τομεάρχες τους νομούς της περιφέρειας και τους ανέθεσε να καταγράψουν τα τοπικά χαρακτηριστικά και τα προβλήματα κάθε περιοχής, καθώς επίσης να εντοπίσουν στελέχη που θα μπορέσουν να ενισχύσουν την αξιωματική αντιπολίτευση, τόσο ενόψει των εθνικών, όσο και των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Τον ρόλο αυτό, όσον αφορά στους τρεις νομούς της Θράκης, αναλαμβάνει, σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο Νίκος Δένδιας. Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «εστιάζουμε στην εξειδίκευση του προγραμματικού λόγου της Νέας Δημοκρατίας με βάση τα τοπικά χαρακτηριστικά που παρουσιάζει κάθε περιοχή καθώς και στον εντοπισμό στελεχών από κάθε περιφέρεια. Λαμβάνοντας υπόψιν τον υπάρχοντα προγραμματισμό και το έργο κάθε Περιφέρειας, καταγράφουμε τα προβλήματα που προκάλεσε σε κάθε περιοχή η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διαβουλευόμαστε με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, αξιολογούμε τις προτάσεις που διατυπώνονται σε τοπικά και περιφερειακό επίπεδο με σκοπό την προσαρμογή του προγράμματος ανάλογα με τις  ανάγκες και τις προτεραιότητες κάθε νομού».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «όσον αφορά την ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού, στόχος είναι να εντοπίσουμε στελέχη σε πρωτεύουσες νομών, δήμους, επιμελητήρια, επιστημονικούς φορείς και ειδικές κοινωνικές οργανώσεις, που επιθυμούν να συμβάλουν ενεργά στο έργο της ΝΔ. Τελικός στόχος είναι να κάνουμε πράξη τη δέσμευση Προέδρου της ΝΔ για άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία και δημιουργία μιας παράταξης η οποία θα είναι ενωμένη και ανανεωμένη από άκρη σε άκρη της Ελλάδας».