Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ως απάντηση στο ΣΥΡΙΖΑ για το κρίσιμο θέμα της παράνομης μετανάστευσης, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Πράγματι, διαβάσαμε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους παράνομους μετανάστες.

– Στο Λονδίνο ο κ. Σταθάκης, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα – φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ σε επενδυτικά κεφάλαια, υποσχέθηκε ότι προτεραιότητα στις «μεταρρυθμίσεις» τους είναι η «προσφορά  Ελληνικής υπηκοότητας σε χιλιάδες μετανάστες» (σελ. 18).

– Στην πολιτική απόφαση του ιδρυτικού συνεδρίου του για το κρίσιμο αυτό θέμα, στην παράγραφο 13.23, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ανάμεσα στα άλλα: “Απαιτούνται παραχώρηση ταξιδιωτικών εγγράφων…μια νέα διαδικασία νομιμοποίησης για τους μετανάστες “χωρίς χαρτιά” και μια νέα διαδικασία πολιτογράφησης για όσους ζουν και εργάζονται επί χρόνια στην Ελλάδα”.

– Στη διακήρυξη για τις ευρωεκλογές 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ευθέως ότι θα καταργήσει τις πολιτικές αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης, τη συνθήκη ΣΕΝΓΚΕΝ, τη FRONTEX, τους χώρους κράτησης μεταναστών, “υποστηρίζοντας πολιτικές ένταξης των μεταναστών στις ευρωπαϊκές κοινωνίες”.

Οι πάντες γνωρίζουν ποιος δημιούργησε τις Υπατίες, ποιος προσκαλεί κάθε παράνομο μετανάστη στην Ελλάδα, ποιος ζητά να κλείσουν τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, και ποιος είναι αυτός που τελικά εκμεταλλεύεται το δράμα των μεταναστών».