Ερώτηση για το θέμα που προέκυψε με το εξωδικαστικό αίτημα της “Ελληνικός Χρυσός”, θυγατρικής της “Eldorado Gold”, για αποζημίωση από το ελληνικό Δημόσιο ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ, λόγω της ζημίας που όπως υποστηρίζει η εταιρεία έχει υποστεί “από τις καθυστερήσεις όσον αφορά στην έκδοση αδειών για το έργο στις Σκουριές”, κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία. 

Συγκεκριμένα, ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βουλευτής Τρικάλων, Κώστας Σκρέκας, αναφέρει και ερωτά:

“Την ώρα που η Ελλάδα διψάει για επενδύσεις και οι άνεργοι ζητούν αξιοπρεπώς αμειβόμενες θέσεις εργασίας, η ανεπάρκεια της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα κινδυνεύει να στείλει έναν ιλιγγιώδη λογαριασμό 750 εκατ. ευρώ στους βάναυσα φορολογούμενους Έλληνες. Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Γιώργο Σταθάκη, να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα:

  • Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο το Ελληνικό Δημόσιο να πληρώσει 750 εκατ. ευρώ στον επενδυτή;  
  • Για ποιον λόγο δεν έχουν εκδοθεί ακόμη οι σχετικές άδειες με αποτέλεσμα να απειλείται το Ελληνικό Δημόσιο με αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ;”.