ΝΔ: Από την “επανίδρυση του κράτους” του Καραμανλή, στη “μεταρρύθμιση του κράτους” από τον Μητσοτάκη

Λευτέρης Αυγενάκης: "Εμείς πιστεύουμε στην αποκέντρωση και όχι στο δυσλειτουργικό Κράτος".
L.Avgenakis_T.A._Tripoli_3

«Στόχος μας η διακυβέρνηση της ΝΔ να συμβολίζει μια νέα εποχή ενίσχυσης της Αυτοδιοίκησης και άριστης συνεργασίας ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τους δύο αυτοδιοικητικούς βαθμούς», δήλωσε ο Γραμματέας της ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο σύσκεψης με αυτοδιοικητικά στελέχη της Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

Για τις επερχόμενες αλλαγές που προτείνει η Κυβέρνηση στον «Καλλικράτη», ο Γραμματέας της ΝΔ τόνισε: «Είναι σαφές ότι η Κυβέρνηση επιθυμεί να αλλάξει τους συσχετισμούς στην Αυτοδιοίκηση. Όχι μόνο στοχεύει στην αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών, αλλά βάλλει εναντίον του συστήματος διακυβέρνησης των ΟΤΑ με σκοπό να προκαλέσει χάος».

Αναλυτικότερα ως προς τοn χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε: «Δεν μπορεί να γίνουν ταυτόχρονα με τις εθνικές. Η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν πρέπει να γίνουν μαζί με τις Ευρωεκλογές διότι αλλοιώνεται ο αυτοδιοικητικός χαρακτήρας. Αυτό ισχύει σε υπερθετικό βαθμό για τις εθνικές εκλογές».

Ενώ ως προς την απλή αναλογική, ανέφερε: «Η Κυβέρνηση επιδιώκει το χάος και την αποδυνάμωση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στόχος τους το ΥΠΕΣ να πάρει τον έλεγχο των Δήμων και των Περιφερειών, τα συλλογικά όργανα των οποίων δεν θα μπορούν να λάβουν αποφάσεις. Η θέση της ΝΔ γύρω από το θέμα του εκλογικού νόμου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ξεκάθαρη και απηχεί τη συντριπτική πλειοψηφία όσων ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση. Η απλή αναλογική είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε ακυβερνησία τους Δήμους και τις Περιφέρειες και θα πλήξει την αξιοπιστία της Αυτοδιοίκησης. Αν αυτό το νομοσχέδιο καταστεί νόμος του κράτους, η επόμενη αυτοδιοικητική περίοδος θα είναι η χειρότερη που έχει γνωρίσει ο τόπος. To ελεγκτικό πλαίσιο όπως επιχειρηθεί να τροποποιηθεί είναι δυνατό να μεγιστοποιήσει τον κρατικό παρεμβατισμό».

Ο κ. Αυγενάκης παρουσίασε τις βασικές θέσεις της ΝΔ για τη μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης σημειώνοντας: «Η ΝΔ θέλει μια Αυτοδιοίκηση αυτόνομη και αποτελεσματική, που δίνει πραγματικές λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Εμείς πιστεύουμε στην αποκέντρωση και όχι στο δυσλειτουργικό Κράτος. Πιστεύουμε σε μια Αυτοδιοίκηση από την τοπική κοινωνία και όχι στην πατρωνία από κομματικούς κυβερνητικούς εγκάθετους. Εμείς δεν θέλουμε την Αυτοδιοίκηση ως περιβάλλον παραπολιτικής και ανίερων συμμαχιών, τη θέλουμε ως μοχλό ανάπτυξης, τη θέλουμε ως πυλώνα Δημοκρατίας».

Η εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στην Τρίπολη αποτέλεσε την δέκατη, μιας σειράς συσκέψεων στο πλαίσιο διαλόγου με τα αυτοδιοικητικά στελέχη όλων των βαθμίδων και με τις τοπικές κοινωνίες που ανοίγει η ΝΔ με αφορμή την κυβερνητική της πρόταση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν συσκέψεις και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, με στόχο την κάλυψη του συνόλου της επικράτειας.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood