Το συγκινητικό σημείωμα μαθητών του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Αρσακείου Ροδόπης

Το ημερολόγιο «δείχνει» 15 Ιουνίου… Μια ημερομηνία, κατά κανόνα, ξεχωριστή! Ξεχωριστή για όσους διανύουν τα μαθητικά τους χρόνια και για εκείνους που έστω… τα διατηρούν ακόμα στη μνήμη τους νωπά.

Το ημερολόγιο «δείχνει» 15 Ιουνίου… Μια ημερομηνία, καίτοι ταυτισμένη με τη λήξη των μαθημάτων και τη μετάβαση σε μια περίοδο ξεκούρασης και ανεμελιάς, δεν παύει να αποτελεί ένα σημείο αποχωρισμού. Κάποιες φορές σύντομου και άλλες φορές οριστικού…

Το ημερολόγιο «δείχνει» 15 Ιουνίου… Μια ημερομηνία αφορμή για πολλές και μεγάλες συγκινήσεις. Αφορμή για ανακούφιση και ενθουσιασμό κι αφορμή για μελαγχολία και συγκίνηση.

Το ημερολόγιο «δείχνει» 15 Ιουνίου 2017… Ένας κύκλος κλείνει κι ένας καινούργιος ανοίγεται για τους μαθητές της έκτης τάξης του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Αρσακείου Ροδόπης. Κι εκείνοι, προτού γυρίσουν τη σελίδα και περάσουν στον επόμενο, με μόλις 15 λέξεις και με τα ονόματά τους από κάτω, σπεύδουν να υπενθυμίσουν στη δασκάλα τους ότι ασκεί ένα ξεχωριστό επάγγελμα, διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα!

Τη φωτογραφία με το συγκινητικό σημείωμα των μικρών μαθητών μοιράστηκε με τους φίλους της στο  facebook η δασκάλα και πρόεδρος των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Ροδόπης, κ. Γιώτα Βενετοπούλου. «Να γιατί αξίζει να είσαι δάσκαλος!!! Λόγια απλά και γεμάτα αγάπη !!!», ήταν το σχόλιο της κ. Βενετοπούλου που συνόδευε τη φωτογραφία με το σημείωμα.