ΒΜ5Στην τελετή βράβευσης του προσωπικού των Μονάδων και των Ανεξάρτητων Υπομονάδων του Μηχανικού του Δ΄ Σώματος Στρατού, από τον Διοικητή του Σώματος Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά, στο αμφιθέατρο του στρατοπέδου “Στεφανίδη”, παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης.

Αναγνωρίζοντας εμφατικά ο κ. Τσαλικίδης το γεγονός οτι «το έργο του στρατού συμβάλει καθημερινά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και αντιμετώπισης προβλημάτων των κατοίκων της Θράκης, αναδεικνύοντας παράλληλα τις εξαιρετικές δυνατότητές του Δ΄ Σώματος Στρατού, το οποίο αποτελεί πυλώνα ασφάλειας και δύναμης προσφοράς προς την τοπική κοινωνία», επισήμανε την ιδιαίτερη σημασία της συνεργασίας Πολιτείας – Στρατού για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων της κοινωνίας, ενώ υπογράμμισε και τη διαχρονικά άριστη συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και της ηγεσίας του Δ΄ Σώματος Στρατού.

Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης δήλωσε:

ΒΜ2«Στρατός και Πολιτεία, είναι διαχρονικά συνοδοιπόροι στην επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας, ιδιαίτερα σε καταστάσεις έκτακτου ανάγκης. Έτσι και στην περιοχή μας, η συνεργασία μεταξύ ημών και της στρατιωτικής ηγεσίας, είναι άψογη και άρρηκτα συνδεδεμένη με την τοπική κοινωνία. Ένα απλό παράδειγμα και πολύ πρόσφατο, είναι η άμεση παρέμβαση των στρατιωτικών οχημάτων στην πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή μας, δείχνοντας αυτοθυσία και ετοιμότητα, κάτι που είχε γίνει και τον περασμένο Ιανουάριο στις χιονοπτώσεις και την κακοκαιρία. Η επικοινωνία μας και η συνεργασία μας με το Δ’ Σώμα Στρατού αποτελεί για μένα παράδειγμα προς μίμηση και είμαι πεπεισμένος πως θα συνεχιστεί και στο μέλλον με γνώμονα την εξυπηρέτηση και την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών της Θράκης και της Ροδόπης ειδικότερα».