Η 2η Γιορτή Τσίπουρου Ιάσμου καταγράφηκε ως η εκδήλωση με τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών στην ιστορία του τόπου. Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι, από το Σουφλί μέχρι την Καβάλα, βρέθηκαν στον κύριο χώρο των εκδηλώσεων. Γευσιγνωσία, επιμόρφωση, έκθεση, διασκέδαση, ήταν τα χαρακτηριστικά της Γιορτής, που την καθιστούν πλέον ως μια από τις δυναμικότερες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο Ίασμος, σταυροδρόμι του πρωτογενούς τομέα, παρέα με το ιασμιώτικο τσίπουρο, γίνεται κόμβος ανάπτυξης ολόκληρης της Περιφέρειας δίνοντας ταυτόχρονα μια τονωτική “ένεση” στην τοπική οικονομία.

Για την επιτυχία της προσπάθειας συνέβαλλε και η Αντιπεριφέρεια Ροδόπης, με τον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Τσαλικίδη να σημειώνει:

“Για ένα διήμερο ο Ίασμος έγινε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για όλη τη Θράκη, καθώς η 2η Γιορτή Τσίπουρου ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Ο συνδυασμός της διασκέδασης αλλά και της ενημέρωσης μέσα από τη θεματική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε, έδειξε σε όλους πως ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε όμορφα αποτελέσματα. Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλλαν στην υλοποίηση της Γιορτής, που θα γίνει σίγουρα θεσμός αν κρίνουμε από την ανταπόκριση του κόσμου. Συγχαρητήρια και στους επαγγελματίες που στήριξαν την προσπάθεια αλλά και στον απλό κόσμο που ανιδιοτελώς “έτρεξε” και βοήθησε για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει και στους χορηγούς, χωρίς την ουσιαστική βοήθεια των οποίων ίσως να μην μπορούσαμε να μιλάμε τώρα για αυτό το όμορφο διήμερο. Ο Ίασμος κέρδισε το στοίχημα της εξωστρέφειας, της τόνωσης της ενδοπεριφερειακής συνείδησης, και μετέφερε σε όλη τη βόρεια Ελλάδα μήνυμα αισιοδοξίας“.