Ο Νίκος Στεργίου, 25 χρόνια τώρα αυτοδημιούργητος επαγγελματίας, με όραμα και πολύ αγάπη για τη δουλειά του, με επιτυχημένη πορεία σε αυτήν λόγω του ζήλου του και της εξωστρεφής προσωπικότητάς του, συμμετέχει στις εκλογές του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, για να μεταφέρει την ενέργειά του και τη δυναμική του στο κοινό συμφέρον των επαγγελματιών του νομού.

Γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1974 και  κατάγεται από τους Υφαντές  Κομοτηνής. Είναι παντρεμένος με τη Βίκυ Κανακίδου και έχουν δύο παιδιά. Αποφοίτησε από το Πολυκλαδικό Λύκειο Κομοτηνής και από τον ΟΕΕΚ Κομοτηνής, με πτυχίο  μηχανικού αυτοκινήτων -οχημάτων.

Η πρώτη του εργασία σε ηλικία 17 ετών, ήταν βοηθός σε τεχνίτη ζυγών και σιδηρουργό, στην παλιά αγορά της πόλης (Τενεκετζίδικα).

unnamed 3Το 1999, σε ηλικία 25 ετών, ιδρύει την εταιρία Fire-X / Εμπόριο Πυροσβεστικών Ειδών, στην  οδό Μπακάλμπαση 3 στο κέντρο της Κομοτηνής, και αργότερα δημιουργεί Βιοτεχνία Αναγόμωσης Πυροσβεστήρων στο χωριό του, τους Υφαντές,  σε ιδιοκτήτες εγκαταστάσεις, την οποία ολοένα αναπτύσσει και διευρύνει έως και σήμερα.

Η  Fire-X αποτελεί μια από τις πιο σύγχρονες και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στον τομέα της πυρασφάλειας και πυροπροστασίας στην Ελλάδα, και δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και Θράκης. Παρακολοθεί στενά τις εξελίξεις στον χώρο και τις ανάγκες τις εποχής, και διαθέτει Πιστοποιητικό Αναγνωρισμένης Εταιρίας και Αρμοδίου Ατόμου, EΛOT EN ISO 2001:2008.

Η ενασχόληση του Νίκου Στεργίου με τα κοινά και συγκεκριμένα με την υποψηφιότητά του ως συμβούλου στο Επαγγελματοβιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, ξεκίνησε από την αγάπη του για το επάγγελμά του όπως και για τον επαγγελματικό κόσμο, συμπορευόμενος με το όραμα των επιχειρηματιών του τόπου για την ανάπτυξή τους και τον τερματισμό της μακροχρόνιας κρίσης, «που καταλήγει να πνίγει κάθε δραστηριότητα και κάθε βήμα νέου ανθρώπου αλλά και παλαιού επιχειρηματία», όπως τονίζει. «Ο επαγγελματίας επενδύει όχι μόνο χρήματα αλλά και την ψυχή του καθημερινά για να καταφέρει κατ’ αρχήν να επιβιώσει και να καταφέρει να αναπτυχθεί», συμπληρώνει.

«Ζητούμενο για το Επιμελητήριο», όπως επισημαίνει, είναι «η ανανέωση ιδεών και τρόπων ανάπτυξης σε πιο σύγχρονα μονοπάτια, με ενότητα όλων για την ανάπτυξη του  εμπορίου, του τόπου μας στα χωριά  μας και στην πόλη μας». Γι’ αυτό και καταθέτει την αυτοδιάθεσή του στην κρίση του επαγγελματικού κόσμου: «Θέλω να συνεισφέρω και εγώ με τη θετική μου ενέργεια και την αγάπη μου για  τους επαγγελματίες του τόπου».

STERGIOU NIKOLAOS KARTA NEW page 001Με τη συμμετοχή του, δε, στον συνδυασμό «Συμφωνία Ανασυγκρότησης – Ένα βήμα μπροστά», δείχνει την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον Αντώνη Γραβάνη και τους στόχους που αυτός έθεσε  για ανάπτυξη του θεσμού του επιμελητηρίου, και δεσμεύεται να λειτουργήσει «για το κοινό καλό του επιχειρηματικού κόσμου» που αποδεδειγμένα άλλωστε τόσο τον στηρίζει και τον αγαπά. «Όλα ξεκινούν από τη συμμετοχή, αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας κάποιου στόχου – να συμμετέχουν άνθρωποι ανιδιοτελώς, χωρίς προσωπικά συμφέροντα, αλλά για το κοινό καλό να προσπαθούν να αλλάξουν κάποια  πράγματα γιατί όλοι οι επαγγελματίες έχουμε τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες αγωνίες», καταλήγει εμφατικά.