Ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Σαπών και Αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, Νίκος Ευακρπίδης, είναι ένας από τους υποψηφίους του επιμελητηριακού συνδυασμού του Αντώνη Γραβάνη «Συμφωνία ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ – Ένα βήμα ΜΠΡΟΣΤΑ» (Τμήμα Υπηρεσιών).

Από τους πιο δραστήριους νέους επιχειρηματίες της Ροδόπης, γεννήθηκε το 1979, ζει μόνιμα στις Σάπες και είναι παντρεμένος με τη Σοφία Κωνσταντινίδου.

Από το 2000 ασχολείται με την οικογενειακή επιχείρηση χωματουργικών εργασιών ως εμπειροτέχνης εργολάβος, ενώ από το 2010 επέκτεινε τις επαγγελματικές του δραστηριότητες ως ιδιοκτήτης του Cafe Da Luz.

Στις επάλξεις με την ψήφο των συναδέλφων του.

Οι συνάδελφοί του τον έχουν αναδείξει Πρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματιών Σαπών (από το 2014) και Αντιπρόεδρο στην Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (ΟΕΒΕΣ) Ροδόπης (από το 2011), ενώ συμμετέχει και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θράκης (ΟΕΕΘ). Επίσης, έχει διατελέσει Πρόεδρος Βιοτεχνών και Οικονομικός Επόπτης του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης. Συγχρόνως, έχει πλούσια δράση σε πολιτιστικούς συλλόγους και σωματεία του νομού Ροδόπης.

«Υπόσχομαι δυναμική παρουσία για ένα Επιμελητήριο που θα υπηρετεί τους πολλούς».

Ενόψει των επιμελητηριακών εκλογών της 4ης και 5ης Δεκεμβρίου, δηλώνει: «Ανήκω στη γενιά που στην πιο παραγωγική της φάση επλήγη βιαίως σε όλη την περίοδο της κρίσης και της αβεβαιότητας. Η καθημερινότητα έγινε συνώνυμη της επιβίωσης, και η αναζήτηση νέων επιλογών και συνεργασιών, μονόδρομος. Είμαι σίγουρος ότι την τύχη την κρατάμε στα χέρια μας και μπορούμε να την αλλάξουμε. Υπόσχομαι δυναμική παρουσία ώστε να δημιουργήσουμε επιτέλους ένα Επιμελητήριο το οποίο θα υπηρετεί τους πολλούς και θα στηρίζει εκείνους που τολμούν και δημιουργούν».