“Γυρίζουμε σελίδα με αυτούς που θέλουν να κάνουν και όχι με όσους θέλουν να γίνουν”.

ανδ1Κοσμοσυρροή σημειώθηκε στην ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στα Ιωάννινα, όπου ο υποψήφιος ηγέτης του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς έστειλε μήνυμα ανανέωσης της δημοκρατικής παράταξης και της χώρας, και έθεσε ως βασικό του στόχο, τη δημιουργία «μιας νέας παράταξης που θα διέπεται από εσωτερική δημοκρατία και τα στελέχη της θα σέβονται τους θεσμούς και το κράτος».

Πλαισιωμένος από νέους που αξιώνουν την ανανέωση του πολιτικού συστήματος ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε:

«Αν ο αρχηγός συμπεριφέρεται στο κόμμα ως λάφυρο της ηγεμονίας του, όταν θα γίνει Πρωθυπουργός θα συμπεριφέρεται στο κράτος επίσης ως λάφυρο. Γι’ αυτό τα αντίβαρα της εσωκομματικής δημοκρατίας πρέπει να γίνουν αντίβαρα της δημοκρατίας. Το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας είναι τα ίδια τα κόμματα. Πρόκειται για καρκινοποιημένα κύτταρα που δεν σέβονται τους δημοκρατικούς θεσμούς. Διότι στο εσωτερικό τους αναδεικνύονται αυτοί που χαϊδεύουν τα αυτιά του εκάστοτε αρχηγού.

Εμείς θέλουμε ένα κόμμα που θα αναδεικνύει τους αξιοπρεπείς, τους εργατικούς, τους ανθρώπους που έχουν ιδέες, που έχουν αξίες, που τους γνωρίζουν οι τοπικές τους κοινωνίες για την προσφορά τους, που είναι παιδιά σας, που τα μορφώσατε.

Κι όχι αυτούς που δέχονται να γίνουν φερετζέδες σε παλιά συστήματά εξουσίας για να αναδειχθούν στο πολιτικό σύστημα. Αυτό το πολιτικό προσωπικό ανήκει στο χθες. Στο καινούργιο και στο αύριο θα υπάρχει σκληρή, εσωκομματική αξιοκρατία».

ανδ3Ο 39χρονος πολιτικός αναφέρθηκε εκτενώς και στις αρχές της σοσιαλδημοκρατίας που πρέπει να υπηρετούν την κοινωνία:

«Οι ιδέες μας πρέπει να φέρουν την πρόοδο, το πνεύμα, την επιστροφή στον άνθρωπο, στην παιδεία. Υπήρξε ένα καταναλωτικό μοντέλο που άφησε τεράστια χρέη πίσω, και στο κράτος και στον ιδιωτικό τομέα. Κι απλά η χρεοκοπία μεταβίβασε τα χρέη του δημοσίου, μέσω φόρων, στους πολίτες. Πρέπει σήμερα η νέα εποχή της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα να αφηγηθεί μια νέα κοινωνία.

Την κοινωνία των αξιών, της παιδείας, του πολιτισμού, της ευκαιρίας, την κοινωνία της δημιουργίας.

Δεν μπορούμε να είμαστε μουσείο αποτυχημένων ανθρώπων που ψάχνουν μια ελπίδα να πιαστούν. Εμείς πρέπει να φέρουμε πια τον πυρήνα των σοσιαλιστικών αξιών στο επίκεντρο της σύγχρονης κοινωνικής αλλαγής, του σύγχρονου κοινωνικού συμβολαίου».

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣΟ ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι η παράταξη πρέπει να χτίσει ξανά μια αρραγή σχέση με τα λαϊκά στρώματα και τις νέες γενιές, σημειώνοντας:

«Όσο φτωχοποιείται ο ελληνισμός, τόσο πιο ευάλωτος θα είναι στον εκάστοτε δημαγωγό. Η Ελλάδα, εάν εμείς αποτύχουμε, θα γίνει κοινωνία της κληρονομικής ισχύος. Αυτή η κοινωνία είναι πολιτικός μας αντίπαλος.

Εμείς θέλουμε την κοινωνία της κοινωνικής κινητικότητας όπου το παιδί του φτωχού θα μπορεί να παράξει πλούτο, το παιδί του αδύναμου θα μπορεί να παίξει πολιτικό ρόλο.

Αυτή είναι η κοινωνία που φτιάξαμε, που υπερασπιστήκαμε τις προηγούμενες δεκαετίες».

Τέλος, δεσμεύτηκε ότι δεν θα προδώσει ποτέ τον κόσμο:

«Θα είμαι σταθερός στις αξίες της παράταξης και θα ηγηθώ σε μια παράταξη η οποία θα μπορέσει να δώσει πραγματική ελπίδα και να φτιάξει την Ελλάδα της εθνικής αξιοπρέπειας κι όχι της μιζέριας, της χρεοκοπίας και του διχασμού. Την παράταξη που θα ενώσει όλες τις γενιές, όλες τις τάξεις και θα είναι η Ελλάδα του μέλλοντος κι όχι του χθες».