Νίκη Φωτόπουλου στις εκλογές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

ΦΩΤΟ ΣΑΜ

ΦΩΤΟ 2Σε συνεργασία με δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, της παλιάς ΠΑΣΚΕ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ υπερψήφισαν στο 36ο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ την παράταξη των Φωτόπουλου – Αδαμίδη (ΕΑΜΕ-Ενωτικό Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων), επικρατώντας της «γαλάζιας» ΔΑΚΕ.

Η ΕΑΜΕ κέρδισε 12 έδρες έναντι 10 της ΔΑΚΕ, και ακολούθησαν η Ενωτική Πρωτοβουλία Συνέδρων με τέσσερις έδρες, η Αγωνιστική Συνεργασία με τρεις έδρες, και η Αγωνιστική Ενότητα με δύο έδρες.

Στελέχη της ΕΑΜΕ κάνουν λόγο «για προσωπική ήττα του πρωθυπουργού την ώρα που επιχειρεί να την ξεπουλήσει και να την παραδώσει σε ιδιώτες», και προσθέτουν: «Αν η ΔΑΚΕ ήταν πρώτη θα έδινε επιχείρημα στην κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι θέλουν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Οι εργαζόμενοι έχουν μπλοκάρει την πώληση του 66% των υποδομών και των δικτύων της ΔΕΗ (ΑΔΜΗΕ) με προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Τώρα ήρθε και το αποτέλεσμα του συνεδρίου των εργαζομένων στη ΔΕΗ που αφαιρεί από τον κ. Σαμαρά το επιχείρημα ότι θέλουν την πώληση της ΔΕΗ και οι εργαζόμενοι!»

ÄÉÁÌÁÑÔÕÑÉÁ ÔÇÓ ÃÅÍÏÐ ÄÅÇ ÃÉÁ ÔÇÍ ÐÙËÇÓÇ ÔÇÓ ÅÔÁÉÑÅÉÁÓ-ÅÍÁÅÑÉÔÅÓ ÁÍÅÂÁÆÏÕÍ ÐÁÍÙ ÓÔÏÍ ÊÇÖÉÓÏ ÐÏÔÁÌÏ ÐÁÍÏ ÓÔÁ ÊÁËÙÄÉÁ ÔÇÓ ÄÅÇ(ÖÙÔÏ ×ñçóôïò Ìðïíçò//Eurokinissi)Σε σχετική τους ανακοίνωση, αναδράμουν σε όλα όσα έχουν προηγηθεί σχετικά με το φλέγον θέμα της πώλησης της επιχείρησης.

«Η κυβέρνηση εδώ και δύο χρόνια έχει εκπονήσει σχέδιο δημόσιας αποδόμησης της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προκειμένου να ακυρώσει στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας, τόσο τις αποκαλύψεις της όσο και τα πρόσωπα που τις έκαναν, και αφορούσαν το πάρτι που διεξάγεται στη ΔΕΗ από τα συμφέροντα της διαπλοκής.

Μέρος του σχεδίου περιλάμβανε αλλεπάλληλες διώξεις (αλλά και αλλεπάλληλες αθωώσεις στη συνέχεια λόγω των αβάσιμων κατηγοριών), όσο και κατασκευασμένους, δημαγωγικούς εξευτελισμούς, που υπέστησαν από μερίδα των ΜΜΕ, τόσο ο Νίκος Φωτόπουλος όσο και οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στο σύνολο τους, προκειμένου να τρωθεί το κύρος τους και να ακυρωθούν οι καταγγελίες που έχουν κάνει τόσο για την διαχείριση στην επιχείρηση σε σχέση με μεγαλοεπιχειρηματίες που έχουν συμφέροντα στην ενέργεια, όσο και για το χαράτσι.

Μέρος του σχεδίου, το πιο κρίσιμο ίσως για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ήταν ο έλεγχος του συνδικαλιστικού οργάνου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ από την κυβέρνηση. Σε αυτό μάλιστα ενεπλάκη προσωπικά, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και κυβερνητικά στελέχη.

ΦΩΤΟ ΣΑΜΟ ίδιος ο Αντ. Σαμαράς στη Βουλή, επιτέθηκε τουλάχιστον δύο φορές ονομαστικά στον σημερινό εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ Νίκο Φωτόπουλο, με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Τη στοχοποίηση συνέχισαν βουλευτές και κυβερνητικά στελέχη σε τηλεοπτικές εκπομπές “φιλικού περιβάλλοντος”, με σκοπό τη διαμόρφωση κλίματος απαξίωσης του Φωτόπουλου. Ο Σαμαράς γνωρίζει ότι ο Φωτόπουλος είναι ο φυσικός ηγέτης των εργαζομένων στη ΔΕΗ και ότι έχει το κύρος όπως αποδείχθηκε να οργανώσει την άμυνα των εργαζομένων στην κυβέρνηση που έχει σαν στόχο να πουλήσει την ΔΕΗ στους ιδιώτες με προφανείς επιπτώσεις τόσο στην ασφάλεια της ενεργειακής επάρκειας όσο και στην αύξηση των τιμολογίων.

ΦΩΤΟ 4Αυτό εξηγεί γιατί γίνονται επιθέσεις στον Φωτόπουλο ενώ δεν είναι σήμερα πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ.  Ένας επιπλέον λόγος οφείλεται  στο γεγονός ότι ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας έχει δικαιώσει τον Νίκο Φωτόπουλο και αναγνώρισε δημόσια την αξία των αποκαλύψεων του σχετικά με τα συμφέροντα που έχουν στοχοποιήσει τη ΔΕΗ.

Με αυτόν τον τρόπο οι καταγγελίες Φωτόπουλου έχουν μπει στην ατζέντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία έχει διαμηνύσει πως οι πολιτικές, επιχειρηματικές και διοικητικές ευθύνες όσων συμμετάσχουν στην πώληση της ΔΕΗ, θα ελεγχθούν από τη Δικαιοσύνη.

ΦΩΤΟΤο αποτέλεσμα του συνεδρίου της ΔΕΗ δικαιώνει απόλυτα τον Νίκο Φωτόπουλο, ο οποίος αναδεικνεύεται σε “κακό δαίμονα” για το κυβερνητικό σχέδιο να πουλήσει τη ΔΕΗ αντί πινακίου φακής.

Ο Φωτόπουλος μπήκε σε ρόλο αρχιτέκτονα ξανά και άλλαξε τα δεδομένα. Συνέβαλε να συνεργαστούν και να συσπειρωθούν οι δυνάμεις που δεν συμφωνούν να πουληθεί η ΔΕΗ.

Συνεργάστηκαν η παράταξη του ίδρυσε ο ίδιος με τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενός τμήματος της παλιάς ΠΑΣΚΕ, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, και παρατάξεων από περιφερειακά σωματεία της Κοζάνης και της Μεγαλόπολης, δημιουργώντας έτσι ένα ευρύ αντικυβερνητικό μέτωπο που τάσσεται κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood