Το έργο «Χρυσάνθεμα» του 2ου Νηπιαγωγείου επιλέχτηκε στα πρώτα 30 του διαγωνισμού της Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας

Μια σημαντική διάκριση πέτυχαν τα νήπια του πρώτου προαιρετικού ολοήμερου τμήματος του 2ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής, με νηπιαγωγό την κ. Ασπασία Ιωαννίδου, στον πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής για τα 60 χρόνια της Ευρώπης.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Υπουργείο Εξωτερικών με θέμα: «Η Ευρώπη αναλογίζεται το παρελθόν της και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον».

Τα έργα που συγκεντρώθηκαν και αξιολογήθηκαν ξεπέρασαν τον αριθμό των 600 έργων. Η τελική επιλογή περιλάμβανε τα 30 έργα που συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία και τα οποία θα αποτελέσουν την ομότιτλη Έκθεση Ζωγραφικής. Η διαδικασία αξιολόγησης των έργων των παιδιών ήταν σύμφωνη με τους κανονισμούς της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας και βασίστηκε στην βαθμολόγηση του κάθε έργου από 8 διαφορετικούς αξιολογητές.
Το ομαδικό έργο των νηπίων «Χρυσάνθεμα» επιλέχτηκε στα πρώτα τριάντα έργα και θα εκτεθεί στην έκθεση ζωγραφικής στην Αθήνα.