Σε 7 χρόνια εθελοντικών αιμοδοσιών συγκεντρώθηκαν 670 μονάδες αίματος από 167 εθελοντές

Με μια όμορφη και ζεστή εκδήλωση, στη διάρκεια της οποίας έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, καλωσόρισαν το 2018 η διοίκηση και τα μέλη του Μορφωτικού Ομίλου Νέου Σιδηροχωρίου. Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο παλιό δημοτικό κατάστημα του οικισμού, τίμησαν με την παρουσία τους κάτοικοι και εκπρόσωποι του Συλλόγου Γυναικών, του ΚΑΠΗ, του Συλλόγου Καρκινοπαθών και φίλων Νομού Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής», αλλά και του Σωματείου Εθελοντών Αιμοδοτών νομού Ροδόπης.

Ιδιαίτερο κομμάτι της εκδήλωσης αποτέλεσε η βράβευση 18 εθελοντών αιμοδοτών που επιδεικνύουν τη μεγαλύτερη συνέπεια στον θεσμό που έχει καθιερώσει εδώ και 7 χρόνια ο Μορφωτικός Όμιλος, προσφέροντας συστηματικά αίμα για τους συνανθρώπους τους. Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν 18 εθελοντές που έχουν συμπληρώσει 5 και 10 αιμοδοσίες, και συγκεκριμένα οι:

 1. Διονυσία Αγγελοπούλου (5)
 2. Κωνσταντίνος Αραμπατζής (5)
 3. Μιχάλης Αθανάσαρος (5)
 4. Δέσποινα Μαλλιαρού (5)
 5. π. Παρασκευάς Παρθένης (5)
 6. Σταύρος Τσιόνογλου (5)
 7. Ιωάννης Κυριαζής (5)
 8. Διαμαντής Λεκίδης (5)
 9. Θεόδωρος Δεληγιαννίδης (5)
 10. Ζωοπηγή Γονατίδου (5)
 11. Αθανάσιος Αθανάσαρος (10)
 12. Κατερίνα Δρίνη (10)
 13. Γεώργιος Βούζης (10)
 14. Γεώργιος Ράντος (10)
 15. Αλέξανδρος Σαρίκας (10)
 16. Δόμνα Ταρσή (10)
 17. Αθανάσιος Χάιδος (10)
 18. Νικόλαος Δεληγιαννίδης (10)

Κυριάκος Κυριαζής: «Όσο είμαστε εμείς εδώ, σίγουρα θα πιάσουμε πάνω από 1000 μονάδες»

Δε θα μπορούσε φυσικά να απουσιάζει από τι λίστα με τους βραβευθέντες ο κ. Κυριάκος Κυριαζής, ο οποίος όχι μόνο πρωτοστάτησε στην καθιέρωση του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας στο Νέο Σιδηροχώρι, αλλά μέσα σε αυτά τα 7 χρόνια έχει πετύχει ένα απίστευτο ρεκόρ, να έχει αιμοδοτήσει συνολικά 25 φορές. Θυμίζουμε ότι ο κ. Κυριαζής τιμήθηκε για την προσφορά του αυτή και στην πιο πρόσφατη εθελοντική αιμοδοσία, παραλαμβάνοντας έπαινο από τον Δήμαρχο Κομοτηνής, Γιώργο Πετρίδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα 7 χρόνια ζωής, που μετρά ο θεσμός της εθελοντικής αιμοδοσίας, έχουν προσφέρει αίμα συνολικά 167 κάτοικοι του Νέου Σιδηροχωρίου, αλλά και γειτονικών οικισμών, ενώ έχουν συγκεντρωθεί συνολικά 670 μονάδες αίματος. Τα στοιχεία αυτά γνωστοποίησε ο κ. Κυριαζής, ευχόμενος το 2018 να αποτελέσει απαρχή για ενίσχυση της διάθεσης προσφοράς και εθελοντισμού, ενώ έδωσε την υπόσχεση ότι «όσο είμαστε εμείς εδώ, σίγουρα θα πιάσουμε πάνω από 1000 μονάδες».

Δεν παρέλειψε δε να επισημάνει ότι η ζήτηση για αίμα στο Νέο Σιδηροχώρι το 2017 ήταν μεγαλύτερη από ό,τι έδωσαν οι κάτοικοί του στις δύο εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργανώθηκαν κατά τη διάρκεια του χρόνου. Τούτο αναδεικνύει τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν για αίμα και την ανάγκη να αυξηθεί κι άλλο η προσφορά. Με αφορμή αυτήν την παρατήρηση, ο κ. Κυριαζής παρότρυνε τους παρευρισκόμενους να ευαισθητοποιήσουν ο καθένας από μέρους του όσο πιο πολύ κόσμο γίνεται.

Εύα Τσουρπουδή: «Είμαστε εδώ γιατί η αγάπη μας για εσάς είναι στο αίμα μας»

Ανειλημμένες υποχρεώσεις της στην Αθήνα, κράτησαν μακριά από την εκδήλωση την «ψυχή» των εθελοντικών αιμοδοσιών στο Νέο Σιδηροχώρι, κ. Εύα Τσουρπουδή. Παρόλα αυτά, η κ. Τσουρπουδή ευχήθηκε στους συντοπίτες της, μέσω του χαιρετισμού της τον οποίο διάβασε η κ. Ελένη Βούζη. «Σας εύχομαι χρόνια πολλά και καλή χρονιά, με υγεία. Ευχές απλές και συνηθισμένες αλλά τόσο ουσιαστικές, όσο και η ζωή», ανέφερε. «Πολλοί πάσχοντες συνάνθρωποί μας αυτή τη στιγμή ή και σε όλη τους τη ζωή έχουν ανάγκη την αγάπη μας, για να συνεχίσουν να ζουν», επισήμανε η κ. Τσουρπουδή. «Ας διαθέσουμε λοιπόν 10 λεπτά από το χρόνο μας», συνέχισε, «και ας προσφέρουμε το 2018 λίγο αίμα και να τους πούμε: Είμαστε εδώ για εσάς και θέλουμε να ζήσουμε μαζί σας. Είμαστε εδώ γιατί η αγάπη μας για εσάς είναι στο αίμα μας. Χρόνια πολλά, καλά, ευτυχισμένα, γεμάτα υγεία και ανθρωπιά».