Στην Κομοτηνή, όπου θα κριθεί η τύχη του προστίμου ύψους 38 εκατ. ευρώ σε βάρος της ΣΕΚΑΠ και, εν πολλοίς, η τύχη της ίδιας της καπνοβιομηχανίας, θα βρεθούν το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι της επιχείρησης. Μετά από την απόφαση περί προσωρινής αναστολής εκτέλεσης του προστίμου, το Διοικητικό Πρωτοδικείο θα αποφασίσει οριστικά για την αίτηση αναστολής των εισπρακτικών μέτρων που έχει υποβληθεί από τη διοίκηση της ΣΕΚΑΠ.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι τονίζουν την πρόθεσή τους να υποστηρίξουν με σθένος την αδιάκοπη λειτουργίας της εταιρίας στην ακριτική περιοχή της Θράκης. Αναλυτικά, αναφέρουν ότι: «Εμείς οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ και οι  οικογένειές μας καθώς και όλοι οι τοπικοί φορείς και παράγοντες θα βρισκόμαστε και πάλι στην Κομοτηνή την Τετάρτη 17-1-2018 στις 12:00μμ, ώστε με σθένος να υποστηρίξουμε την θέση μας για την αδιάκοπη λειτουργία της εταιρίας στην ακριτική περιοχή της Θράκης και τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών των καπνοπαραγωγών, αγροτών και εργαζομένων, όπως την οραματίστηκε ο ιδρυτής της.

Θα αγωνιστούμε ώστε να διατηρηθεί σε λειτουργία η ΣΕΚΑΠ, η οποία αποτελεί βασικό οικονομικό πνεύμονα της περιοχής και από τους πυλώνες της κοινωνικής συνοχής με την απαραίτητη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας ώστε να ανακοπεί το κύμα της αποβιομηχανοποίησης που μαστίζει πλέον την Θράκη.

Μαζί με το λαό της Θράκης και την τοπική κοινωνία θα τα καταφέρουμε να διατηρήσουμε την ΣΕΚΑΠ ζωντανή, ώστε να οδηγηθεί σε πορεία μεγάλης ανάπτυξης συνεισφέροντας ακόμη πιο δυναμικά στην οικονομία της περιοχή μας».