20140902_101614[1]Με νέο καθεστώς, ύστερα από την εγκατάσταση του μισθωτή του χώρου που αναδείχθηκε μετά από τη σχετική διαγωνιστική διαδικασία,  λειτουργεί από την πρώτη του μήνα, το δημοτικό πάρκινγκ δίπλα από το ίδρυμα Παπανικολάου, στην Κομοτηνή.

Ο χώρος εµβαδού 5.610 τ.µ περίπου, είναι χωρητικότητας 198 θέσεων αυτοκινήτων εκ των οποίων 5 θέσεις διατίθενται δωρεάν, για ΑΜΕΑ, εξαιρουµένων φορτηγών και τροχόσπιτων, βάση της σχετικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Κομοτηνής και του ιδιώτη που ανέλαβε τη λειτουργία του. Η διάρκεια της µίσθωσης είναι πενταετής και δεν εµπίπτει στις εµπορικές µισθώσεις.

Η χρέωση για τη στάθμευση των οχημάτων ανέρχεται στα 0,60 λεπτά την ώρα, ενώ το κόστος της ημερήσιας στάθμευσης προσφέρεται στα 2,50 ευρώ. Ο επιχειρηματίας και μισθωτής του χώρου Κώστας Μπαμπέλης, ανέφερε ότι εξετάζεται η προοπτική της έκδοσης μηνιαίας κάρτας για τους τακτικούς χρήστες του πάρκινγκ, κάτι τέτοιο ωστόσο θα εξαρτηθεί κι από τη ζήτηση.

Το πάρκινγκ, λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 7:30 το πρωί έως τις 9 το βράδυ ενώ τα Σάββατα θα παραμένει ανοικτό από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 3 το μεσημέρι. Το ωράριο λειτουργίας, ενδέχεται σύμφωνα με τον κ. Μπαμπέλη να τροποποιηθεί , εφόσον βέβαια καταστεί απαραίτητο.

20140902_150615[1]Ο επιχειρηματίας, έκανε επίσης λόγο για “καλή ροή” προσέλευσης από τις πρώτες ημέρες σημειώνοντας και την προσέλευση Βούλγαρων, Ρουμάνων τουριστών και άλλων επισκεπτών της περιοχής. Διαπίστωσε θετική αποδοχή και πνεύμα συνεργασίας εκ μέρους των οδηγών που βρέθηκαν στο πάρκινγκ. Πρόσθεσε δε ότι προσεχώς θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στο χώρο ενώ σχεδιάζεται κι η τοποθέτηση σκέπαστρων στις θέσεις στάθμευσης.