Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου, οι παρακάτω περιφερειακοί σύμβουλοι ορίζονται νέοι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, με τις εξής αρμοδιότητες:

  • Κώστας Βενετίδης, από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών, αντικαθιστώντας τον Χρήστο Λιθηρόπουλο από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.
  • Κυριακή Αλατζά-Παπαδοπούλου, από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, αντικαθιστώντας τον Χρήστο Τερτσούδη από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.
  • Κωνσταντίνος Κινατζίδης, από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, καθώς και Πρόεδρος της Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος, αντικαθιστώντας τον Νικόλαο Ευφραιμίδη από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, «για προσωπικούς λόγους ο κ. Κινατζίδης ζήτησε από τον κ. Μέτιο η ανάληψη των καθηκόντων του να γίνει μετά από διάστημα δύο μηνών, αίτημα το οποίο ο Περιφερειάρχης αποδέχθηκε. Μέχρι τότε, θα ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του ο νυν αντιπεριφερειάρχης Νίκος Ευφραιμίδης».

Σε κάθε περίπτωση, η άσκηση των καθηκόντων των νέων Αντιπεριφερειαρχών θα ξεκινήσει από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης ορισμού τους στο ΦΕΚ.