Σε νέες κινητοποιήσεις προβαίνουν οι δάσκαλοι την προσεχή Παρασκευή 13 του μηνός, με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος να καταγγέλλει ότι «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει αποφασίσει να διαλύσει τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση», να χαρακτηρίζει «απάτη» τις δεσμεύσεις του αρμόδιου υπουργού Ν. Φίλη για 20.000 διορισμούς, και να απαιτεί μεταξύ άλλων μόνιμους διορισμούς και την απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης «για τον φερόμενο ως “Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου”».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΟΕ:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, πιστή στην υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων και της πολιτικής της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ και της κυβέρνησης, έχει αποφασίσει να διαλύσει τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση».

Στο πλαίσιο ενός απολύτως αντιεκπαιδευτικού σχεδιασμού έχει ήδη χτυπήσει την Ειδική Αγωγή με τον ρόλο που δίνει στους εκπαιδευτικούς των Τμημάτων Ένταξης, έχει ήδη δρομολογήσει την εξαφάνιση της ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές που την έχουν ανάγκη, και μέσα στις ημέρες των διακοπών του Πάσχα προχώρησε σε κινήσεις λουκέτου για χιλιάδες τμήματα νηπιαγωγείων, έμμεσης κατάργησης της σημερινής μορφής του δημοτικού σχολείου (κλασσικού, ολοήμερου, ΕΑΕΠ) και αλλαγής του προγράμματος των σχολείων με μοναδικό γνώμονα, την με κάθε μέσο εξοικονόμηση κονδυλίων.

Φυσικά, οι πολυθρύλητοι 20.000 διορισμοί του κυρίου Φίλη ήταν μια απάτη. Ούτε καν οι υπεσχημένες οργανικές θέσεις για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, έχουν μέχρι σήμερα δοθεί. Η επόμενη μαύρη σελίδα περιλαμβάνει τη δραστική μείωση των προσλήψεων ακόμη και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και καταδίκη σε ανεργία ακόμη περισσότερων εκπαιδευτικών, είναι η ουσία της κυβερνητικής πολιτικής για την Παιδεία.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απαντά στην επίθεση του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης με αγώνα. Αγώνα, που όπως απέδειξε η αναγκαστική μεταστροφή του Υπουργείου στο θέμα του τρόπου πρόσληψης αναπληρωτών, έπειτα από τις δυναμικές μας κινητοποιήσεις, είναι ο μόνος δρόμος που έχει το εκπαιδευτικό κίνημα για να νικήσει.

Αποφασίζουμε:

Την πραγματοποίηση κινητοποίησης – συγκέντρωσης στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 13/5 και ώρα 13:00 (σε Περιφέρειες και / ή Διευθύνσεις για την υπόλοιπη Ελλάδα). Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων κηρύσσουμε τρίωρη στάση εργασίας (τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού ωραρίου και τρεις του απογευματινού, ήτοι 11:30 – 14:00 και 14:00 – λήξη).

Απαιτούμε:

– Την άμεση πραγματοποίηση όλων των μόνιμων διορισμών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση.

– Μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών τώρα.

– Την απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης για τον φερόμενο ως “Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου”.

– Την απόσυρση της διάταξης που ψηφίστηκε για τα νηπιαγωγεία.

– Την απόδοση των οργανικών θέσεων στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.

– Την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών στην ειδική αγωγή.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και ο κλάδος απαντούν δυναμικά στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείου και των μνημονιακών πολιτικών Κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ».