Δεν πέρασε μήνας από την καταδίκη του (26/4) λόγω των αντισημιτικών δηλώσεων που είχε κάνει στη Γλαύκη τον Αύγουστο του 2014, και ο ψευδομουφτής Ξάνθης εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά των Εβραίων.

Αυτή τη φορά σε ομιλία του σε τέμενος στον Κένταυρο Ξάνθης, ο Αχμέτ Μετέ καταφέρθηκε εναντίον των Εβραίων κάνοντας λόγο για «δολοφόνους βρεφών» και καλώντας τους μουσουλμάνους να τους «μισήσουν μέσα από την καρδιά τους».

Σε ανακοίνωσή του το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο τον καταγγέλλει για «ισλαμικό φανατισμό εναντίον των Εβραίων» και για «ρητορική μίσους η οποία μάλιστα προκαλεί σε άσκηση βίας εις βάρος των Εβραίων».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΙΣ Ελλάδος:

«Ισλαμικός φανατισμός εναντίον των Εβραίων.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος καταδικάζει απερίφραστα  τη νέα επίθεση που εξαπέλυσε ο θρησκευτικός παράγων Αχμέτ Μετέ εναντίον των Εβραίων. Πρόσφατα δημοσιεύματα φέρουν τον αυτοαποκαλούμενο μουφτή Αχμέτ Μετέ, σε ομιλία του στο Τέμενος Κενταύρου στη Ξάνθη, ότι  δήλωσε τα εξής: «Εγώ κατηγόρησα ως δολοφόνους βρεφών τους Εβραίους επειδή έσφαξαν βρέφη… Δείτε, και ο πατέρας μου αν σκότωνε βρέφη, εγώ και εκείνον θα κατηγορούσα. Γίνεται να σκοτώσει κανείς ένα βρέφος, ένα ανυπεράσπιστο βρέφος; Αν έρχονταν, σκότωναν, έκλεβαν, και έκαναν ανεπίτρεπτα πράγματα στα παιδιά μας, δεν θα μιλήσουμε δηλαδή εμείς; (Η θρησκεία) λέει ως μουσουλμάνος αν μπορείς να διορθώσεις κάτι με το χέρι σου να το κάνεις, αν δεν γίνεται με το χέρι σου, τότε να το διορθώσεις με τη γλώσσα σου, αν δεν γίνεται με τη γλώσσα σου, τότε να τον μισήσεις μέσα από την καρδιά». Ο Αχμέτ Μετέ στις 26 Απριλίου 2018 καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκισης, με την ποινή του να είναι εξαγοράσιμη, επειδή είπε πως είχε δίκιο ο Χίτλερ που έκανε σαπούνι τους Εβραίους. Συνεχίζει όμως το κήρυγμα μίσους. Επαναλαμβάνουμε ότι  ένας λειτουργός μιας θρησκευτικής μειονότητας, της μουσουλμανικής, αντί να είναι κήρυκας της θρησκευτικής ειρήνης, της ανεκτικότητας και της συμφιλίωσης, γίνεται κήρυκας μίσους. Δεν έχει αυτό το  δικαίωμα. Αν δεν αισθάνεται την υποχρέωση να διδάσκει τη συμφιλίωση ανάμεσα στους ανθρώπους, δεν δικαιούται πάντως να κηρύττει το μίσος. Είναι γνωστό ότι ο αντισημιτισμός, που φτάνει μέχρι την εξύμνηση του ναζισμού και του Χίτλερ, και της καταγγελίας των Εβραίων ως σφαγέων παιδιών, ανθεί σε ισλαμιστικά καθεστώτα, αλλά σε μια Δημοκρατία όπως η Ελληνική δεν είναι ανεκτός. Η ρητορική μίσους, η οποία μάλιστα προκαλεί σε άσκηση βίας εις βάρος των Εβραίων, δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή σε μια χώρα που επιδιώκει την αρμονική συμβίωση όλων των πολιτών της ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή θρησκείας.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι Αρχές της Ελληνικής Πολιτείας θα περιφρουρήσουν αυτό το συνταγματικό δικαίωμα και θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα απέναντι στους κήρυκες του μίσους και του φανατισμού».

Δείτε το βίντεο των όσων είπε ο Μετέ στη Γλαύκη:

Δείτε το βίντεο των όσων είπε ο Μετέ στον Κένταυρο: