Αυτή τη φορά για το χονδροειδές ψέμμα οτι “η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα συμμετάσχει στην Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGΑ, για πρώτη φορά”…

Μια ακόμη γκάφα του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου “Κοινωνική Συμμαχία” και του επικεφαλής της Φώτη Καραλίδη.

Αυτή τη φορά, η “πρόκληση” του περιφερειάρχη, ήταν το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ενόψει της αποστολής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση Τροφίμων και Ποτών, “ANUGA” της Κολωνίας Γερμανίας, με το οποίο ισχυρίστηκε πως κάτι τέτοιο θα συμβεί για … πρώτη φορά.

Στιγμιότυπο από τη συμμετοχή για πρώτη φορά της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στη Διεθνή Έκθεση “ANUGA 2013”.

Στην απάντησή του ο κ. Καραλίδης, σημείωνει:

«Με μεγάλη μας έκπληξη στο δελτίο Τύπου της Περιφέρειάς μας, διαβάσαμε και αυτό!: ότι για πρώτη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα συμμετάσχει στην Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΑNUGA στην Κολωνία της Γερμανίας.

Βλέπουμε, δε, στο ίδιο δελτίο, τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο να φωτογραφίζεται με επιχειρηματίες και να αυτοπροβάλλεται ως πρωτοπόρος προωθητής της τοπικής επιχειρηματικότητας στο εξωτερικό!

Σας γνωρίζουμε λοιπόν ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης:

  • συμμετείχε για πρώτη φορά στην έκθεση ANUGA, επί Διοίκησης μας, το έτος 2013 εκπροσωπούμενη από τον τότε θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Σταύρο Βαβία αλλά και τον τότε περιφερειακό σύμβουλο της «Περιφερειακής Αναγέννησης» και νυν Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο  Μαρκόπουλο.
  • τα Επιμελητήρια καθώς και οι επιχειρηματίες που συμμετείχαν τότε, φιλοξενήθηκαν σε ένα μεγάλο περίπτερο έκτασης 110 τ.μ.

Αναρωτιόμαστε αν είστε «ψεύτες από επιλογή ή από άγνοια»; Δυστυχώς και τα δύο είναι επικίνδυνα χαρακτηριστικά για αυτούς που διοικούν τον τόπο μας!».