Μετά το τελευταίο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento για την offshore εταιρεία του Άδωνι Γεωργιάδη, και τις ανεπαρκείς εξηγήσεις του τελευταίου, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του στηλιτεύει το θέμα αν και αναγνωρίζει στον αντιπρόεδρο της ΝΔ οτι “δεν φείδεται απαντήσεων”, και υπενθυμίζει πως ο επικεφαλής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, “δεν έχει πει εδώ και δέκα μέρες ούτε κουβέντα σχετικά με την offshore που έχει χρηματοδοτήσει την επιχείρηση της συζύγου του και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα”.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

“Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας documentonews.gr (http://www.documentonews.gr/article/kai-neo-eggrafo-gia-thn-adhlwth-etaireia-toy-adwnh) σχετικά με την offshore του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνη Γεωργιάδη, προκαλεί πολλαπλά ερωτηματικά για τους ισχυρισμούς που παρουσίασε προκειμένου να απαντήσει σχετικά με την περίοδο που φέρεται να κατείχε τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Σύμφωνα με έγγραφο της Επίσημης Εφημερίδας της Κυπριακής Δημοκρατίας, που δημοσιεύει η παραπάνω ιστοσελίδα, η εξωχώρια εταιρεία με την επωνυμία “Α. Γεωργιάδης – Ν. Νικολάου Βιβλιοπωλείον Λίμιτεδ”, διαγράφηκε από το μητρώο των κυπριακών εταιρειών στις 11 Ιανουαρίου 2016, όπως άλλωστε είχε αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento την περασμένη Κυριακή 29 Απριλίου. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Γεωργιάδης επιχείρησε να διαψεύσει το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento ισχυριζόμενος ότι “την εταιρεία την έχω κλείσει από το 2006 και γι’ αυτό δεν τη δήλωνα στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης”.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως ο κ. Γεωργιάδης δεν φείδεται απαντήσεων σχετικά με την – εξωχώρια – επιχειρηματική του δραστηριότητα, έστω κι αν αυτές είναι πλήρως ανεπαρκείς.

Αντιθέτως, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχει πει εδώ και δέκα μέρες ούτε κουβέντα σχετικά με την offshore που έχει χρηματοδοτήσει την επιχείρηση της συζύγου του και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα”.