Ένα νέο δεξιό κόμμα αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των ημερών, και ένα ακόμη είναι στα σκαριά, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με το logiastarata:

«Ο κύβος ερρίφθη! Μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθεί το νέο κόμμα της δεξιάς που θα είναι σε μοντέλο δεξιού…ΣΥΡΙΖΑ.
Το νέο κόμμα θα κινείται στο χώρο της λαϊκής δεξιάς, θα προβάλει εθνικά και πατριωτικά χαρακτηριστικά σε μια προσπάθεια να εκφράσει πολιτικά τον κόσμο που βρίσκεται μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής.
Οι πρωτεργάτες του νέου πολιτικού εγχειρήματος ποντάρουν, μάλιστα, στη στροφή της ΝΔ υπό την ηγεσία Μητσοτάκη στο χώρο του κέντρου και θεωρούν ότι θα υπάρξουν αρκετοί παραδοσιακοί ψηφοφόροι της ΝΔ που θα αναζητήσουν άλλη πολιτική στέγη, ενώ φιλοδοξούν να αποδυναμώσουν και τη Χρυσή Αυγή.
Για να “κλειδώσουν” την επιτυχία του νέου κόμματος οι έμπειροι πολιτικοί που το απαρτίζουν θα δώσουν έντονο αντιμνημονιακό χαρακτήρα καθώς θεωρούν ότι σήμερα η σύνθεση της σημερινής βουλής είναι κατά 90% μνημονιακή ενώ στην κοινωνία το αντμνημόνιο διατηρεί πολύ υψηλότερα ποσοστά που δεν εκφράζονται κοινοβουλευτικά.
Από την πλευρά της ΝΔ πάντως δεν δείχνουν να ανησυχούν ιδιαίτερα καθώς θεωρούν ότι η παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη σε θέση αντιπροέδρου θα συγκρατήσει αρκετούς από τους ψηφοφόρους στους οποίους στοχεύει το νέο σχήμα, ενώ θεωρούν τα πολιτικά πρόσωπα της πρωτοβουλίας “φθαρμένα”
Το μοντέλο του νέου κόμματος αποφασίστηκε να είναι σε στιλ ΣΥΡΙΖΑ υπό την έννοια ότι θα υπάρχει μια κοινή πολιτική ομπρέλα και κάτω από αυτή θα υπάρχουν διάφορες τάσεις που θα διατηρούν την αυτονομία τους.
Ποιοι όμως θα αποτελούν αυτό το νέο κόμμα;

– Πρώτος και καλύτερος ο Γιώργος Καρατζαφέρης με το ΛΑΟΣ. Ο βετεράνος πολιτικός ξέμπλεξε με τις δικαστικές εκκρεμότητες που είχε και σήμερα σε εκδήλωση του κόμματός του στη Θεσσαλονίκη θα ανακοινώσει την “επανεκκίνηση του πατριωτικού χώρου”

– Ο Τάκης Μπαλτάκος πρώην γ.γρ. της κυβέρνησης Σαμαρά και στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού. Ο κ.Μπαλτάκος παλεύει εδώ και ένα χρόνο περίπου την ίδρυση κόμματος και είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των όσων συμφώνησαν να συμμετάσχουν στο νέο κόμμα.

-Ο Χρήστος Ζώης με το κόμμα του ΝΕΑ ΜΕΡΑ. Ο πρώην υπουργός ήδη έχει δώσει εντολή να ενεργοποιηθεί το γραφείο του στη Λάρισα όπου πολιτεύεται.

-Ο Βασίλης Καπερνάρος με το σχηματισμό “Ρίζες” που έχει ιδρύσει πρόσφατα.

– Ο Νίκος Νικολόπουλος με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα τέτοιο προσκλητήριο της λαϊκής δεξιάς.

-Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με το”Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης” (ΠΑΤΡΙΔΑ)

– Ο αντισυνταγματάρχης ε.α. Χρήστος Χριστίδης , πρόεδρος του κόμματος των αποστράτων που είχε κατέβει στις ευρωεκλογές και είναι ο μεσολαβητής ανάμεσα στους πολιτικούς του σχήματος και τους στρατιωτικούς.

Από το νέο κόμμα θα γίνει προσπάθεια να υπάρξει συνεργασία και με το Φαήλο Κρανιδιώτη ο οποίος με το ύφος των απαντήσεων που έδωσε μετά τη διαγραφή του , φάνηκε ότι είναι έτοιμος για ένα επόμενο βήμα με νέο κόμμα αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν συμφωνία με το ΣΥΡΙΖΑ της δεξιάς.

Κρούση έχει γίνει και στον πρώην υπουργό κ.Βύρων Πολύδωρα που έχει το κόμμα ΕΠΑΛ, αλλά ο βετεράνος πολιτικός διατηρεί επιφυλάξεις σχετικά με την απήχηση του εγχειρήματος.

Οι συμμετέχοντες έχουν συμφωνήσει πως “πρώτος μεταξύ ίσων” θα είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης σαν ο μοναδικός εξ αυτών που έχει κατορθώσει με το δικό του κόμμα να εισέλθει στη βουλή. Ο ίδιος δηλώνει: Το βασικό μας σύνθημα είναι κλασικό “Η ισχύς εν τη ενώσει” Σχηματικά θα μπορούσα να το περιγράψω τηρουμένων των αναλογιών ως έναν ΣΥΡΙΖΑ της δεξιάς. Χωρίς εκπτώσεις, συμβιβασμούς και φτιασίδια. Όσοι πιστεύουν στο τρίπτυχο πατρίς-θρησκεία-οικογένεια είναι ευπρόσδεκτοι και απαραίτητοι”.

Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί το όνομα ωστόσο από αυτά που έχουν συζητηθεί ισχυρές πιθανότητες έχει το “Καθαροί Έλληνες’ ενώ έπεσε στο τραπέζι και η ιδέα “Εθνικός Ορθόδοξος Συνασπισμός” (ΕΘΝΟΣ κάτι σαν το ΛΑΟΣ)».

Σενάρια για κόμμα Καμμένου-Σαββίδη, σύμφωνα με το parapolitika

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, η υπόθεση Μουζάλα μπορεί να γίνει η αφορμή για την αποχώρηση του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την κυβέρνηση και τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, στον οποίο θα βρεθούν μαζί Π. Καμμένος και Ιβάν Σαββίδης!

Όπως αναφέρεται στο κεντρικό ρεπορτάζ της εφημερίδας, «όλα όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες συνιστούν τη «μαγιά» για το προσωπικό πολιτικό plan B του Π. Καμμένου, που υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε να δρομολογήσει νωρίτερα από το αναμενόμενο το «διαζύγιο» με την πλευρά Τσίπρα. Πρόκειται επί της ουσίας για ένα πολιτικό και γεωστρατηγικό παζλ από αυτά στα οποία έχει μόνιμη έφεση ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκονται οι ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας που έχει με τον ρωσικό παράγοντα και οι σχέσεις  … αίματος που έχει δημιουργήσει με τον σημαντικότερο εν Ελλάδι εκπρόσωπό του, τον Ιβάν Σαββίδη». Η εφημερίδα αναφέρει επίσης πως «ξεκάθαρη στόχευση του Πόντιου επιχειρηματία είναι η σύσταση της Λίγκας του Βορρά, με τον Υπουργό Άμυνας να ενθαρρύνει και να ενισχύει ποικιλοτρόπως την προοπτική αυτή, ενώ εσχάτως δείχνει περίτρανα την επιδίωξή του να ταυτιστεί με το όλο εγχείρημα». Ακόμη, κατά την εφημερίδα, «αν τελικώς το Μαξίμου δεν κάνει πίσω, τότε ο Π. Καμμένος είναι αποφασισμένος να δρομολογήσει την ηρωική του έξοδο από την κυβέρνηση βάζοντας τίτλους τέλους στην κοινή πορεία του με τον Αλέξη Τσίπρα». Η προοπτική αυτή ενισχύεται όπως εκτιμά η εφημερίδα, «με φόντο και τις δεδομένες διεργασίες για διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος, αλλά και τις διαδοχικές δημόσιες τοποθετήσεις του υπουργού Ν. Παππά για είσοδο νέων παραγόντων στην εξίσωση της διακυβέρνησης της χώρας». Πάντα σύμφωνα με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, «ο νέος δεξιός πυρήνας που οραματίζονται Καμμένος και Σαββίδης, με τη συμμετοχή όλων όσοι είναι ή αισθάνονται πολιτικά άστεγοι στο υπάρχον τοπίο της ελληνικής κεντροδεξιάς, υπολογίζεται με βάση τις αναλύσεις των επιτελών τους πως θα μπορούσε να «χτυπήσει» ποσοστό της τάξης του 10%-15% καλύπτοντας το ακροατήριο που αποτελείται από στρατιωτικούς και μέλη των σωμάτων ασφαλείας, λαϊκούς δεξιούς, παλαιοημερολογίτες (στους κύκλους των οποίων ο Π. Καμμένος έχει υψηλή δημοφιλία), υπέρμαχους των εθνικών θεμάτων και πιστούς στις αρχές της Ορθοδοξίας. Γι’ αυτό στις συζητήσεις περί δεξιού σχηματισμού περιλαμβάνεται μόνιμα και ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Φραγκούλης Φράγκος». Η εφημερίδα επικαλείται «απόλυτα διασταυρωμένες διαρροές», και αναφέρει ακόμη πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι όχι μόνο ενήμερος για τις συγκεκριμένες ζυμώσεις, αλλά τις βλέπει και με θετικό μάτι, εν είδει αντίβαρου στο σχέδιο Τσίπρα για κεντροαριστερή συμμαχία στο πλαίσιο αλλαγής του εκλογικού νόμου». «Με κάποιον πρέπει να κυβερνήσεις αν βγεις πρώτο κόμμα», είναι το μότο που επικρατεί στις τάξεις των συνεργατών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις κατ’ ιδίας συναντήσεις, επισημαίνει η εφημερίδα.

Με αφορμή πάντως το εν λόγω δημοσίευμα θυμηθήκαμε και τα προ ημερών δημοσιεύματα (δείτε εδώ και εδώ) περί ανάληψης εκ μέρους του πρώην γραμματέα της ΝΔ και στενού συνεργάτη του πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη, Ανδρέα Παπαμιμίκου, ηγετικού πόστου στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, του οποίου ο μεγαλομέτοχος Ιβάν Σαββίδης είναι γνωστό ότι διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Ευρ. Στυλιανίδη, κάτι που ταυτόχρονα ισχύει και μεταξύ του Ροδοπίτη πρώην βουλευτή και του προέδρου των ΑΝΕΛ. Συμπτώσεις; Ίδωμεν.