Όπως καταγγέλλει η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση  (Κίνηση Εργαζομένων), ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής έχει δημιουργήσει «Πειθαρχικό Συμβούλιο», κάτι που αφενός όπως τονίζεται «δεν προβλέπεται από το καταστατικό και είναι σίγουρα παράνομο», και αφετέρου λειτουργεί ως «μηχανισμός προστασίας για τον εαυτό του, και εξόντωσης και τρομοκράτησης για τους αντιπάλους του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΣΠ:

«Πληροφορηθήκαμε από τη συν. Πατσατζή Ρύια, η οποία είναι μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου και της παράταξής μας, ότι έχει συσταθεί «Πειθαρχικό Συμβούλιο» στο Εργατικό Κέντρο, το οποίο και την κάλεσε σε απολογία ως υπάλληλο του Εργατικού Κέντρου, με μήνυμα SMS, για καταγγελία που έκανε στον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, υπόθεση η οποία ήδη έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται πουθενά από το καταστατικό και είναι σίγουρα παράνομο. Είναι μια κίνηση κάλυψης του Προέδρου, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την πλειοψηφία που διαθέτει, στήνει «ειδικά δικαστήρια» ως μηχανισμούς προστασίας για τον εαυτό του, και εξόντωσης και τρομοκράτησης για τους αντιπάλους του. Αυτές οι μέθοδοι δυστυχώς θυμίζουν ολοκληρωτικά καθεστώτα και επιβεβαιώνουν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου.

Εμείς ως παράταξη δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε τέτοιες μεθόδους. Αρνούμαστε να συναινέσουμε σε αυτές τις στημένες διαδικασίες και στη δημιουργία ιδιωτικής χρήσης μηχανισμών του Προέδρου, ο οποίος  έχει επιδοθεί σε ένα κυνήγι μαγισσών όσων αμφισβητούν την πρωτοκαθεδρία του.

Καλούμε επίσης τα μέλη της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου να πάψουν να καλύπτουν τον Πρόεδρο, ο οποίος έχει διαλύσει κυριολεκτικά το Εργατικό Κέντρο και αντί να ασχολείται με τα προβλήματα των εργαζομένων, έχει μετατρέψει το Εργατικό Κέντρο σε όργανο επίλυσης προσωπικών διαφορών φορτώνοντάς το και με έξοδα για τις δικαστικές του υποθέσεις».