Σειρά επαφών με αγρότες, κτηνοτρόφους και επιχειρηματίες που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, είχε στη Ροδόπη ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάρκος Μπόλαρης. «Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η χώρα έχει εξαιρετικές δυνατότητες στον αγροτοδιατροφικό τομέα, και για να τις αξιοποιήσουμε αυτές χρειαζόμαστε ένα νέο στρατηγικό σχέδιο», τόνισε ο κ. Μπόλαρης, και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη που υπάρχει να δοθεί έμφαση στην  ποιότητα των προϊόντων, στην ενσωμάτωση της καινοτομίας στην παραγωγική διαδικασία, στην πιστοποίηση της ποιότητας, και τέλος, στα επώνυμα προϊόντα και στις εξαγωγές. «Αυτό σημαίνει ότι προσθέτουμε αξία στο προϊόν, αυξάνουμε την τιμή στον παραγωγό, δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας. Υπάρχουν κρίσιμα προϊόντα που εφαρμόστηκαν λάθος πολιτικές, όπως είναι το βαμβάκι, και χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης στη διαχείριση αυτών των προϊόντων. Τις προηγούμενες μέρες εκδόθηκε μια νέα υπουργική απόφαση για τη βαμβακοκαλλιέργεια. Αυτά συζητούμε με την εθνική διεπαγγελματική οργάνωση για το βαμβάκι και τις ομάδες παραγωγών στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία και στη Θράκη. Αλλάζοντας το κλίμα στον αγροτοδιατροφικό τομέα, στην τυποποίηση, στη μεταποίηση και στις εξαγωγές, αλλάζουμε το κλίμα στην οικονομία για τη χώρα», κατέληξε ο κ. Μπόλαρης.

Ο ίδιος, συναντήθηκε αρχικά τους αλιείς στον παραθαλάσσιο οικισμό του Φαναρίου, και στη συνέχεια επισκέφθηκε μονάδες μεταποίησης βάμβακος, παραγωγής μπύρας και τυροκομικών προϊόντων, στη Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής, καθώς και τον Ελαιοκομικό Συνεταιρισμό Μαρώνειας και το Οινοποιείο «Κίκονες», ενώ στο τέλος της περιοδείας του προήδρευσε σε σύσκεψη με τοπικούς παραγωγικούς φορείς του πρωτογενούς τομέα, και μίλησε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιμέλεια: inkomotini.gr