Διευκρίνηση για την επίμαχη αναφορά του Τούρκου Προέδρου στην Κομοτηνή

Στη διευκρίνιση ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, είπε «έχετε τέσσερις βουλευτές» στην Ελληνική Βουλή και όχι «έχουμε τέσσερις βουλευτές», προέβη ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μουσταφά Μουσταφά.

Η παραπάνω φράση, που συνοδεύτηκε από την επισήμανση του Τούρκου Προέδρου ότι «αυτοί οι τέσσερις βουλευτές πρέπει να κάνουν πολλά πράγματα στην Βουλή», έγινε αφορμή για δηκτικά σχόλια σε μερίδα μέσων ενημέρωσης που υιοθέτησαν την εκδοχή του «έχουμε τέσσερις βουλευτές», καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Μουσταφα, κατά τη συζήτηση για την κατάργηση της υποχρεωτικότητας της Σαρίας που έγινε χθες στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, θέλησε να διευκρινίσει με κατηγορηματικό τρόπο το τι τελικά είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην ομιλία του στο Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο «Τζελάλ Μπαγιάρ». «Επειδή ειπώθηκε και στις τηλεοράσεις ότι ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας είπε ότι “έχουμε τέσσερις βουλευτές”», υπογράμμισε, «ήμασταν παρόντες εκεί και είπε ότι “έχετε τέσσερις βουλευτές”, απευθυνόμενος προς τον κόσμο της Κομοτηνής».