ΜΛ«Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ κλυδωνίζεται, οι «τριγμοί» και τα «αντάρτικα» πληθαίνουν, η συνοχή της δοκιμάζεται σοβαρά, η πολιτική επιβίωσή της θεωρείται αβέβαιη.

Ο «κάβος» της προεδρικής εκλογής φαίνεται πως είναι δύσκολο να ξεπεραστεί, και το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών γίνεται όλο και πιο ισχυρό.

Ο λαός ωστόσο δεν έχει κανένα συμφέρον να εγκλωβιστεί, ούτε στην «εκλογολογία» ούτε στην άσφαιρη αντιπαράθεση συγκυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τις πρώτες μεγάλες απεργίες και κινητοποιήσεις ενάντια στο πρώτο Μνημόνιο, το εργατολαϊκό κίνημα βρέθηκε εδώ και καιρό παγιδευμένο στην αναμονή εκλογών και στις κοινοβουλευτικές αυταπάτες που καλλιέργησαν έντονα και τα κόμματα που αναφέρονται στην αριστερά. Η προεδρολογία και η εκλογολογία  λειτουργεί «παραλυτικά» και για το κίνημα.

Η αντιλαϊκή πολιτική δεν ανατρέπεται μέσα από εναλλαγή κυβερνήσεων που κινούνται στις ίδιες ράγες της υποταγής σε  Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του ντόπιου και του ξένου κεφαλαίου.

Εκείνο που χρειάζεται είναι να οργανωθεί  η μαζική, κοινή λαϊκή δράση, ένα πανεργατικό-παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης, κόντρα στις εκλογικές αυταπάτες, στην καλλιεργούμενη μοιρολατρία και στη λογική της ανάθεσης, ενάντια στη στρατηγική Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. και στην πολιτική των υποτελών ελληνικών κυβερνήσεων, που καταδικάζει τον λαό στη φτώχεια και στην ανεργία.

Καμιά αυταπάτη, καμιά αναμονή.

Να βγουν στο προσκήνιο οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους».