Με τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Ρώσσιο (γεωπόνο – γεωργοοικονομολόγο), και  μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε., συναντήθηκε η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο μέλλον της ΕΒΖ, με γνώμονα την υλοποίηση της κυβερνητικής θέσης για στήριξη των τευτλοκαλλιεργητών της χώρας και της παραγωγής τους, καθώς και για την οικονομική εξυγίανση της εν λόγω εταιρείας.

ελληνικη-βιομηχανια-ζαχαρης«Τακτοποιούμε ως κυβέρνηση το χάος που παραλάβαμε. Κληρονομήσαμε από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τη μεγαλύτερή μας αγροτική βιομηχανία, την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, στα όρια της χρεοκοπίας, και τους εναπομείναντες τευτλοπαραγωγούς, απλήρωτους», τόνισε η κ. Κόλλια-Τσαρουχά, και αναφέρθηκε στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς: «Συνεχίζουμε την υλοποίηση του προγραμματισμού μας για αποπληρωμή των οφειλών στους παραγωγούς, για τη δυνατότητα καλλιέργειας του συνόλου της ποσόστωσης που δικαιούμαστε στη ζάχαρη, και για την ολοκλήρωση του οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου που ξεκινήσαμε». Η Υφυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα για «επιτυχία των προσπαθειών μας παρ’ όλες τις δυσκολίες και την άσχημη κατάσταση», και ευχήθηκε στο νέο Δ.Σ. «δύναμη, αποφασιστικότητα και καλά αποτελέσματα για το σύνολο της οικονομίας και των παραγωγών μας».