«Απαράδεκτο η αστυνομία να είναι μόνο τα μεγάλα αστικά κέντρα και όχι όλη η ελληνική επικράτεια», τονίζει η ΠΟΑΣΥ

Συνολικά 80 μεταθέσεις αστυνομικών σε όλη την επικράτεια και μόλις 3 με προορισμό τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης, ενέκρινε το Συμβούλιο Μεταθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., κατά τη συνεδρίασή του την Τρίτη, 17 Οκτωβρίου. Ειδικότερα, σε υπηρεσίες της Δ.Α. Ροδόπης μετατίθενται δύο Ανθυπαστυνόμοι και ένας Υπαστυνόμος.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, που συμμετείχε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Μεταθέσεων, διαφοροποίησε τη θέση της και κατήγγειλε τη διαδικασία, κάνοντας λόγο για συνεχιζόμενο εγκλωβισμό αστυνομικών, μακριά από τις οικογένειές τους, στο όνομα της δήθεν κάλυψης υπηρεσιακών αναγκών.

«Δυστυχώς, ο Κώδικας Μεταθέσεων, τον οποίο με αγώνες κατακτήσαμε, παραμένει κενός περιεχομένου, με αποτέλεσμα τα καθημερινά δράματα συναδέλφων μας που παραμένουν στην Αττική και σε άλλες περιοχές, αφού το μείζον ζήτημα της λειψανδρίας εξακολουθεί να υφίσταται, εξουδετερώνοντας τα μόρια και τα λοιπά αντικειμενικά κριτήρια», τονίζεται στην καταγγελία της ΠΟΑΣΥ. «Το Συμβούλιο αποφάσισε ελάχιστες μεταθέσεις, μικρότερες σε αριθμό από κάθε άλλη φορά, ενώ υποτίθεται ότι και με την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών θα είχαν εξασφαλισθεί επιπλέον θέσεις», επισημαίνεται σε άλλο σημείο. Καταλήγοντας, διαμηνύεται πως «η  ΠΟΑΣΥ, με τον αγώνα της, θα ανοίξει «παράθυρο» και πάλι, για να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο, ωσάν αστυνομία να είναι μόνο τα μεγάλα αστικά κέντρα και όχι όλη η ελληνική επικράτεια».