«Συνεχίζουμε τη μάχη επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς, με στήσιμο νέων μπλόκων και ενίσχυση αυτών που υπάρχουν, παίρνοντας δύναμη από το δίκιο μας και από την μαζική δυναμική στήριξη στον αγώνα μας των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων»δηλώνει η «Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων» σε ανακοίνωσή της. Ονειρεύτηκαν φαίνεται μιλιούνια εργατών, υπαλλήλων, συνταξιούχων και ελευθέρων επαγγελματιών να συρρέουν στα μπλόκα που οργάνωσαν οι προστάτες της αγροτιάς, όλοι τους εκκολαπτόμενοι πολιτικάντηδες και το πανηγυρίζουν ξέφρενα οι άνθρωποι!

Κάποιοι έκλεισαν τους δρόμους και τα σύνορα της χώρας, κρατούν τον υπόλοιπο πληθυσμό σε κατάσταση ομηρίας, εμποδίζουν τις μετακινήσεις των πολιτών και την διακίνηση των προϊόντων, προσπαθώντας έτσι να πείσουν το Πανελλήνιο, μέσω εκβιασμού, για το δίκιο των αιτημάτων τους. Όταν όμως τόλμησαν οι ναυτεργάτες να απεργήσουν, τότε οι ίδιοι αγρότες τους συμπεριφέρθηκαν σαν τραμπούκοι!  Ζητούν:

«-Ακύρωση της διαβίβασης στο ΚΕΑΟ των χρεών, κάτω του ορίου των 5.000 €. -Ακύρωση κάθε διαδικασίας κατάσχεσης για χρέη των αγροτών προς τα ταμεία. -Ετήσιο ακατάσχετο όριο 15.000 € στις καταθέσεις, μόνο για αγρότες. -Κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές, μόνο για αγρότες. -Σφράγισμα, άνευ όρων, όλων των βιβλιαρίων υγείας του ΟΓΑ. -Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 (άντρες) και στα 55 (γυναίκες) αλλά μόνο για αγρότες. -Αξιοπρεπείς συντάξεις.»

Δεν διευκρινίζουν βέβαια με ποιο ζύγι μετριέται η αξιοπρέπεια τους αλλά ούτε αν λύθηκαν τα προβλήματα που, χρόνια τώρα, ρημάζουν την ζωή των αγροτών. Με δόλια και ανεύθυνη συμπεριφορά υψώνουν φράκτες, δημιουργούν φατρίες, καταστρέφουν την κοινωνική συνοχή και λησμονούν συνειδητά τον αγώνα που κάνει καθημερινά η πλειοψηφία του λαού για να επιβιώσει, μόνο και μόνο για να κερδίσουν μερικούς ψήφους παραπάνω στις κάλπες, που στήνουν συνήθως οι Γερμανοί λίγο πριν φτάσει ο κόμπος των «διαπραγματεύσεων» στο χτένι.

Συνειδητά δεν γίνεται αναφορά σε προβλήματα ουσίας της αγροτιάς, της επαρχίας και της κοινωνίας γενικά, επειδή στην πρεσβεία και στα κόμματα παραμονεύει ο φόβος μη τυχόν συνειδητοποιήσουν και οι υπόλοιποι είλωτες στην αποικία ότι οι αλυσίδες που κρατούν τον αγρότη δέσμιο είναι ίδιες με τις δικές τους και σπάνε μόνο μετά από κοινούς αγώνες. Δεν τολμούν να μετατρέψουν τα μπλόκα των αγροτών σε αναχώματα της κοινωνίας κατά της αδικίας, της φτώχειας, της γενοκτονίας και της σκλαβιάς που επέβαλαν Εφιάλτες, επ’ ονόματι των θεσμών.

Σε ποια χώρα μπορεί να επιζήσει ένας αγρότης όταν το κράτος τον συγχέει με αγελάδα που αρμέγει, δίχως να της παρέχει νερό και τροφή. Με τράπεζες αφερέγγυες και ανίκανες να εκπληρώσουν τον σκοπό της ίδρυσής τους, που κρατούν παράνομα τις καταθέσεις της αγροτιάς δεσμευμένες, υπάρχει ανάπτυξη μόνο στις πτωχεύσεις.  Με τιμές για καύσιμα, λιπάσματα, ζωοτροφές, άρδευση, ρεύμα, φυσικό αέριο, μηχανικό εξοπλισμό και διόδια κατά 70% υψηλότερες από αυτές της υπόλοιπης Ευρώπης, καθίσταται η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων έναντι των εισαγομένων αδύνατη. Μηδενική είναι και η κρατική υποστήριξη στην αγροτική παραγωγή με γεωπόνους, κτηνιάτρους, κέντρα πιστοποίησης και εκπαίδευσης ή εργαστήρια έρευνας και σχεδιασμού. Απάνθρωποι φόροι, υψηλά τέλη, ένας διεφθαρμένος κρατικός μηχανισμός, μια ελεεινή γραφειοκρατία και ταμεία που χρεώνουν εισφορές, δίχως να παρέχουν υπηρεσίες στον ασφαλισμένο είναι τα συστατικά μιας συνταγής που θέλει τον Έλληνα αγρότη «νεκρό»και τη γη του ξεπουλημένη αντί πινακίου φακής.

Οι μεσάζοντες διαμορφώνουν, όπως πάντα και ελλείψει σύγχρονης αγροτικής πολιτικής, τις τιμές των προϊόντων και όχι η αγορά της ζήτησης και της προσφοράς, όποιος δε, δεν υποκύπτει στο καθεστώς της μαφίας, βλέπει την παραγωγή του να κλέβεται μέσα στο καταμεσήμερο. Δεν είναι τυχαία αλλά εσκεμμένη η έλλειψη αστυνόμευσης, η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και των συγκοινωνιών, η διάλυση της παιδείας, η κατάργηση της πρόνοιας και η ερήμωση των βιομηχανικών πάρκων στην επαρχία.

Ποιός ελεύθερος επαγγελματίας, έμπορας, ένστολος, ακαδημαϊκός, συνταξιούχος, εργάτης, άνεργος και πάσης λογής υπάλληλος θα έμενε ασυγκίνητος, αν στα μπλόκα των αγροτών είχαν αναρτηθεί τέτοια αιτήματα και δεν θα έσπευδε να ενωθεί μαζί τους; Μπλόκα μόνο, που θα στηθούν στον τόπο του εγκλήματος, μπροστά από τις Γερμανικές αποστολές, το Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή, τα υπουργεία, τα δημαρχεία, τα δικαστήρια, τις εφορίες, τις τράπεζες και τα ταμεία, εκεί δηλαδή όπου εφαρμόζονται μνημόνια και δίκαιο κατοχής, είναι ικανά να ανατρέψουν το ισχύον καθεστώς.

Πεθαίνει ο κόσμος στην Ελλάδα για ένα πιάτο φαί και κανείς μας δεν ρωτά πια αν ο θάνατος ή η φτώχεια έπιασε με την απόχη δεξιό, αριστερό, γέρο, νέο, χριστιανό, άθεο ή αλλόθρησκο Έλληνα πολίτη.Δικούς μας ανθρώπους «σκοτώνουν»  οι θεσμοί και οι Γερμανοί μαζί και ποτέ δικούς τους.

Ας αντιδράσουμε λοιπόν τώρα με σκέψη και ψυχή καθάρια.

Μας ενώνει ότι μας χώριζε.

πηγή: www.nea-filiki-eteria.blogspot.com / Πάνος Γιαννακουλόπουλος