Δεκαεννέα διακινητές, οι οποίοι μετέφεραν συνολικά 159 παράνομους μετανάστες, συνελήφθησαν από την αρχή του μήνα μέχρι και σήμερα από τις αστυνομικές αρχές της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν επτά Βούλγαρους, έξι ημεδαπούς, δύο Πακιστανούς, έναν Ιρακινό, έναν Αιγύπτιο, έναν Σύριο και έναν Σκοπιανό, οι οποίοι σε έντεκα περιπτώσεις προωθούσαν παράνομα στην Ελλάδα, 134 Σύριους, 24 Ιρακινούς και έναν Πακιστανό.

Οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Καβάλας, και του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας.

Κατασχέθηκαν 13 οχήματα, 16 κινητά τηλέφωνα, 320 ευρώ και ένα σπρέι πιπεριού.

Αναλυτικότερα:

Στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, συνελήφθη 25χρονος υπήκοος Συρίας, ο οποίος οδηγώντας Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο με ρουμανικές πινακίδες, προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 38 μη νόμιμους μετανάστες (34 Σύριους και τέσσερις Ιρακινούς).

Στην Εθνική Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής (ύψος οικισμού Κεσσάνης), συνελήφθη 36χρονος υπήκοος FYROM, ο οποίος οδηγώντας Ι.Χ. φορτηγό ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου, με πινακίδες FYROM, προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δεκατέσσερις μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου (ύψος οικισμού Μάνδρας), συνελήφθη 38χρονος Ιρακινός, ο οποίος με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες, προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις Ιρακινούς μη νόμιμους μετανάστες.

Στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου Έβρου (ύψος οικισμού Λύρας), συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός, ο οποίος με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ιράκ.

Στην Εθνική Οδό Ορεστιάδας – Αλεξανδρούπολης, συνελήφθησαν πέντε Βούλγαροι, ηλικίας 44, 35, 32, 25 και 19 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας οκτώ μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τέσσερις δράστες, ηλικίας 44, 35, 32 και 19 ετών, να επιβαίνουν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων, στο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 25χρονος, με το οποίο και μεταφέρονταν οι μη νόμιμοι μετανάστες.

Στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δεκαπέντε μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα Ι.Χ. φορτηγού αυτοκινήτου με βουλγαρικές πινακίδες.

Κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης στον Έβρο, συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί, ηλικίας 23 και 21 ετών, και δύο Βούλγαροι, ένας 38χρονος και μία 40χρονη, οι οποίοι με τη χρήση πλαστικής βάρκας μέσω του ποταμού Έβρου, από την Τουρκία στην Ελλάδα, και σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη καρότσας Ι.Χ. φορτηγού αυτοκινήτου, μετέφεραν 24 μη νόμιμους μετανάστες (17 Σύριους, έξι Ιρακινούς και έναν Πακιστανό).

Στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 32 και 30 ετών, οι οποίοι οδηγώντας δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, μετέφεραν στο εσωτερικό της χώρας έξι μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ιράκ. Αρχικά οι δύο ημεδαποί δεν συμμορφώθηκαν σε σήματα στάσης των αστυνομικών, ενώ στη συνέχεια, κοντά στον οικισμό της Νίψας, αποβίβασαν τους μη νόμιμους μετανάστες προκειμένου να αποφύγουν την σύλληψη, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Σε βάρος μάλιστα του 32χρονου, ο οποίος έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές, η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και παράβαση του νόμου περί όπλων, καθόσον βρέθηκε στο όχημά του ένα σπρέι πιπεριού.

Στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός, ο οποίος με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας εννέα μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Σε Επαρχιακή Οδό της Ροδόπης, συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αιγύπτου, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 25 μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας, με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες.

Στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, συνελήφθη 60χρονος ημεδαπός, ο οποίος σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη Ι.Χ. φορτηγού αυτοκινήτου με βουλγαρικές πινακίδες, προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 12 μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.