ΣΧΟΛ 2Από το σχολικό έτος 2015-2016 αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία Μουσικού Γυμνασίου στην Αλεξανδρούπολη, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι προεργασίες για την μετατροπή ενός Γυμνασίου, σε Πρότυπο-Πειραματικό.

Οι λεπτομέρειες για τα δυο αυτά προγράμματα, συζητήθηκαν εκτενώς στη συνάντηση εργασίας που είχαν ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίσευσης ΑΜ-Θ κ. Σάββας Μελισσόπουλος, με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.

Αναφορικά με το Μουσικό Γυμνάσιο, μέχρι το τέλος του φθινοπώρου θα έχουν οριστικοποιηθεί σε τοπικό επίπεδο οι απαραίτητες ενέργειες και αποφάσεις, προκειμένου στη συνέχεια να δρομολογηθούν οι ανάλογες διαδικασίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Μελετάται, με πρόταση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, να λειτουργήσει στους χώρους του εμβληματικού για την πόλη της Αλεξανδρούπολης και ήδη υπό ανακαίνιση νεοκλασικού κτιρίου έκτασης 800 τ.μ., παλαιού νοσοκομείου. Η ίδρυση του Μουσικού Γυμνασίου θα αποτελέσει το πρώτο βήμα ενός ευρύτερου σχεδιασμού, που περιλαμβάνει μελλοντικά και την ίδρυση στην πρωτεύουσα του νομού Έβρου, Μουσικού Δημοτικού Σχολείου, του πρώτου στη χώρα.

Σε ό,τι αφορά το Πρότυπο-Πειραματικό Γυμνάσιο, αποφασίστηκε να οριστικοποιηθεί εντός της εβδομάδας, ποια από τις υφιστάμενες σχολικές μονάδες επιπέδου Γυμνασίου θα μετατραπεί σε Πρότυπο-Πειραματικό, θέμα για το οποίο απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη των Συλλόγων Γονέων και Διδασκόντων.  Η ίδρυση Πρότυπου-Πειραματικού Γυμνασίου στην Αλεξανδρούπολη, θα συμπληρώσει τη λειτουργία του υφιστάμενου Πρότυπου Δημοτικού Σχολείου στην πόλη, και περιλαμβάνεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την πανελλαδική επέκταση του δικτύου Προτύπων-Πειραματικών Σχολείων.