ΘΥΜΑΤΑ ΤΡΟΧΑΙΩΝΗ τρίτη Κυριακή του  Νοεμβρίου κάθε έτους, έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης για τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων, ενός φαινομένου που αποτελεί τραγικό σημείο αναφοράς για τη χώρας μας.

Με αφορμή αυτή την «ημέρα μνήμης», το πρωί της Κυριακής 16 Νοεμβρίου, και πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας (περί τις 10:00), θα τελεστεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρούπολης, μνημόσυνο για τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων στην περιοχή.

Όσοι από τους συγγενείς ή φίλους των θυμάτων σε τροχαία δυστυχήματα το επιθυμούν, μπορούν να προσκομίσουν ονόματα ή φωτογραφίες χωρίς οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση.

Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, προσκαλεί όλους μας «να συμμετάσχουμε στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής, να προσευχηθούμε για τις ψυχές των  θυμάτων, και να ευχηθούμε να εκλείψει, έστω να περιοριστεί το αρνητικό φαινόμενο στη χώρα μας. Είναι μία ελάχιστη «κίνηση» από την πλευρά μας, μια πράξη τιμής, που την οφείλουμε για την ανάπαυση των  ψυχών των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας – ως επί το πλείστον νέων – στους δρόμους της χώρας μας, και ειδικότερα της περιοχής μας».