Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των διατελεσάντων Δημάρχων Κομοτηνής, θα τελείται από φέτος στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής των δημοτικών κοιμητηρίων, από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, και σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή.

Το φετινό πρώτο μνημόσυνο θα τελεστεί στις στις 19/3, σύμφωνα με το πρόγραμμα ιερουργιών των επόμενων ημερών του Επισκόπου, που ανακοίνωσε η Μητρόπολη, και το οποίο έχει ως εξής:

– Τετάρτη 16/3, ώρα 18:00, Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κομοτηνής.

– Παρασκευή 18/3, ώρα 17:00, Ακολουθία της Α΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος εντός του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής.

– Παρασκευή 18/3, ώρα 19:00, Ακολουθία της Α΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Κομοτηνής.

– Σάββατο 19/3, το πρωί, στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Κομοτηνής, όπου από φέτος, σε συνεργασίᾳ με τον Δήμο Κομοτηνής, θα τελείται επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των διατελεσάντων Δημάρχων και των κατοίκων της πόλης.

– Κυριακή 20/3, το πρωί, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής.

– Κυριακή 20/3, ώρα 18:00, Ακολουθία του Β΄ Κατανυκτικού Εσπερινού, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής, κατά τη διάρκεια του οποίου ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης, π. Βαρνάβας Γιάγκου.

– Τετάρτη 23/3, ώρα 18:00, Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ξυλαγανής, όπου θα τελεστεί και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου ιερέως, π. Ιωάννου Σγούρα.