Μνημόνιο συνεργασίας των νοσοκομείων Κομοτηνής- Κίρτζαλι

Ο διοικητής του Σισμανόγλειου Κ. Ναλμπάντης κι ο πρώην Διοικητής Ηρ. Χατζηνέστωρος με τον Διοικητή του Νοσοκομείου του Κίρτζαλι Τ. Τσερκέζωφ

20140625_182833[1]Η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των νοσοκομείων Κομοτηνής και Κίρτζαλι, λίγο πριν την τυπική ολοκλήρωση του διασυνοριακού έργου medicinet για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών που αφορούν κυρίως σε τροχαία ατυχήματα, στον κάθετο άξονα,  αποτελεί γεγονός ορόσημο στις σχέσεις των δυο νοσηλευτικών μονάδων και θέτει τα θεμέλια για την καθιέρωσή τους.

Τα δύο νοσοκομεία υποδέχθηκαν και κλήθηκαν να διαχειριστούν περιστατικά ασθενών όπως ανέφεραν οι  διοικητές τους. Στο Σισμανόγλειο νοσηλεύτηκαν Βούλγαροι εργάτες οι οποίοι εργάζονται σε καλλιέργειες στην περιοχή της Ροδόπης, ακόμη στη μονάδα εισήχθηκε νεαρός ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα σε τροχαίο στον κάθετο άξονα αλλά και μια έγκυος γυναίκα η οποία παρουσίασε προβλήματα και απέβαλε τελικά.  Στην περίπτωση  του βουλγαρικού νοσοκομείου χρειάστηκε να περιθάλψουν πολίτες που ταξίδεψαν από την Ελλάδα, ανέφερε ο διοικητής του Τεοντόρ Τσερκέζωφ επισημαίνοντας πως εφόσον «υπάρχει ο δρόμος που συνδέει την Κομοτηνή με την πόλη του Κίρτζαλι βεβαίως θα αναζητήσουν Έλληνες ή Βούλγαροι υπηρεσίες υγείας».

Η εκδήλωση για την υπογραφή της διμερούς συμφωνίας πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή , παρουσία στελεχών των νοσοκομείων και αντιπροσωπείας της διοίκησης του φαρμακευτικού συλλόγου Ροδόπης. Στη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν και τα αποτελέσματα του διασυνοριακού έργου. «Με την χρηματοδότηση που υπήρχε ωφελήθηκαν τα δύο νοσοκομεία ανάλογα με τις ανάγκες που είχε το καθένα», υποστήριξε ο διοικητής του “Σισμανόγλειου” Κώστας Ναλμπάντης υπογραμμίζοντας παράλληλα οτι «το πρόγραμμα έχει φτάσει στο τέλος του, ήδη έχουν αγοραστεί τα μηχανήματα και είναι στη θέση τους και από την πλευρά της Βουλγαρίας».

20140625_182908[1]          20140625_183027[1]

Το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής προχώρησε  στην προμήθεια μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας, εμπλουτίζοντας τον υλικοτεχνικό του εξοπλισμό.  Αποκτήθηκε πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο 4×4, κεντρικός σταθμός με οκτώ παρακλίνια μόνιτορ και σύστημα τηλεμετρίας με οκτώ τηλεμετρίες, σύστημα υπέρηχο-τομογραφίας καρδιολογικής χρήσης, ένας πλήρης πύργος λαπαροσκοπικής χειρουργικής, μια φορητή θερμοκοιτίδα μεταφοράς νεογνών, αναπνευστήρας για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, τέσσερις απινιδωτές με μόνιτορ, ακτινοσκοπικό μηχάνημα, φορητός υπέρηχος και ένα σύστημα βιντεολαρυγγοσκοπίου.

Εξοπλισμό για τα χειρουργεία προμηθεύτηκε το νοσοκομείο του Κίρτζαλι. Αποκαταστάθηκαν οι υποδομές του παλιού κτηρίου, ένας νέος χώρος έχει κατασκευαστεί και έχει τοποθετηθεί ένα σύστημα κλιματισμού και αποστείρωσης του αέρα. Επιπλέον, στο πλαίσιο του έργου ιατρικό, παρα-ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εκπαιδεύτηκε μέσω 9 διαφορετικών εξειδικευμένων σεμιναρίων με μια θεματολογία που κάλυπτε τη βασική υποστήριξη ζωής καθώς και πιο εξειδικευμένα θέματα.

 

20140625_183011[1]
Ο Διοικητής του Σισμανόγλειου Κ. Ναλμπάντης, ο πρώην Διοικητής Ηρ. Χατζηνέστωρος με τον Διοικητή του Νοσοκομείου του Κίρτζαλι Τ. Τσερκέζ
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood