Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και τις εγκαταστάσεις του, συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο της πόλης Ευάγγελο Λαμπάκη, επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος του Μπουργκάς Βουλγαρίας Dimitar Nikolov και ο Πρόεδρος του Λιμένα Μπουργκάς Dian Dimov, στο πλαίσιο της συνέχισης των επαφών των δύο πλευρών, μετά και την πρώτη συνάντησή τους που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια τον προηγούμενο μήνα.

Στα γραφεία  του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, και στη συνάντηση που ακολούθησε με τον Αντιπρόεδρο Αλέξανδρο Παπαχρήστου, συζητήθηκαν τα πορίσματα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Sea2Sea που αναδεικνύουν τα πλεονεκτήματα και τις προοπτικές αξιοποίησης του κάθετου άξονα Αλεξανδρούπολης – Μπουργκάς στον τομέα τον συνδυασμένων μεταφορών, καθώς και τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο πόλεων και λιμένων τους, στους τομείς του τουρισμού, της κρουαζιέρας και της μετακίνησης εμπορευμάτων.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προχωρήσουν τις διαδικασίες με αυτές τις προοπτικές, πραγματοποιώντας εκ νέου συνάντηση τις επόμενες μέρες στον λιμένα του Μπουργκάς, με στόχο την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας.

«Η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, παρά τις δυσχερείς συνθήκες, προσπαθεί μέσα από συνεχείς συναντήσεις κι επαφές με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς εντός κι εκτός συνόρων, να αναδείξει το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ως έναν πολύτιμο πυλώνα για την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής», τόνισε ο κ. Παπαχρήστου.