Με κείμενο-μήνυμά του υπό τον τίτλο «Γενοκτονία των Ποντίων και αυτονόητες οφειλές», στο πλαίσιο της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ο «Σπάρτακος» Κομοτηνής εξέφρασε τον σεβασμό του στα χιλιάδες θύματα της τουρκικής θηριωδίας, και τόνισε:

«Το “εθνικό κράτος” της γείτονος είναι στημένο πάνω στα πτώματα των Χριστιανών κατοίκων της Μικρασιατικής γης, των παππούδων μας, κι αυτό δεν πρέπει να το λησμονούμε – ας είναι οι αδελφοί Αρμένιοι το παράδειγμά μας.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣΠαράλληλα δεν κρύβουμε και την αισιοδοξία μας που πλέον η Ημέρα Μνήμης σιγά-σιγά καθιερώνεται στη συνείδηση των Ελλήνων και στην ατζέντα της Πολιτείας μας. Δεν πάνε πολλά χρόνια που η επέτειος ακυρωνόταν και σπιλωνόταν συστηματικά με φιέστες ελληνοτουρκικής ψευτοφιλίας (συναυλίες, κοινές στρατιωτικές ασκήσεις…). Σήμερα, πέρα από κάποιες λίγες απουσίες (ή πανηγυρικούς για τα…πανηγύρια), μια κανονικότητα φαίνεται να εγκαθίσταται.

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να θυμίσουμε τον οραματιστή και αρχιτέκτονα της καθιέρωσης της ημέρας αυτής, τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη, ο αγώνας του οποίου κάρπισε πριν είκοσι ένα χρόνια στο ελληνικό κοινοβούλιο. Μένει να ακούσουμε κάποια στιγμή και κάποιον μειονοτικό πολιτευτή συντοπίτη μας να ομολογεί το προφανές έγκλημα της Τουρκίας, ως δημοκρατική οφειλή έναντι της ιστορικής αλήθειας και της πρόσφατης ελληνικής νομολογίας. Υπεραισιόδοξο;».