Δυστυχώς, για δεύτερη συνεχή χρονιά, δεν αποφεύχθηκαν οι μικρότητες από μερίδα Ξανθιωτών που επιμένουν να βλέπουν ως ανταγωνιστικές τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην Κομοτηνή. Ο εκνευρισμός τους αποτυπώνεται στο αίτημα που υποβλήθηκε από εκπροσώπους συλλόγων για την αποβολή των Κομοτηναίων Trel@cademy.kom από το φετινό Ξανθιώτικο Καρναβάλι.

Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο Xanthi2.gr, σε έκτακτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής τέθηκε το θέμα των Trelacademy με το ερώτημα της αποβολής τους από το φετινό Ξανθιώτικο Καρναβάλι λόγω της συμμετοχής τους στις καρναβαλικές εκδηλώσεις της Κομοτηνής.

Στη συνεδρίαση, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού ανέφερε ότι έχει δεχτεί παράπονα από εκπροσώπους συλλόγων για τη δραστηριότητα του συλλόγου από την Κομοτηνή και έθεσε το θέμα σε συζήτηση. Ακούστηκαν οι απόψεις των συλλόγων και υπήρξε έντονη συζήτηση υπέρ ή κατά.

Κάποιοι σύλλογοι ζητούν την αποβολή των Τrelacademy, θεωρώντας ότι υπονομεύουν το θεσμό και ότι η δραστηριότητα που αναπτύσσουν στην Κομοτηνή, πλήττει τους επαγγελματίες της Ξάνθης.

Άλλοι σύλλογοι υπεραμύνθηκαν της συμμετοχής τους, λέγοντας ότι δεν έχει δοθεί τελεσίγραφο και είναι τιμωρητική μια απόφαση ενώ έχουν διαθέσει τις στολές τους, ενώ επεσήμαναν ότι οι Trelacademy είναι από τους λίγους συλλόγους που ράβουν τις στολές τους στην Ξάνθη.

Τελικά το θέμα τέθηκε στην ψηφοφορία και με ψήφους 17-10 δεν έγινε δεκτή η αποβολή και το θέμα θα τεθεί έγκαιρα την επόμενη χρονιά. Όπως άφησαν να εννοηθεί τα μέλη των Trelacademy, αν ποτέ τους τεθεί το δίλημμα επιτακτικά, θα επιλέξουν την Ξάνθη.