Οι Robo Galaxy του 3ου Δημοτικού Σχολείου πήραν την πρωτιά στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής και προκρίθηκαν στον τελικό της Αθήνας

Η Κομοτηνή, εκπροσωπούμενη από την ομάδα Robo Galaxy του 3ου Δημοτικού Σχολείου, θα είναι παρούσα στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαρτίου στην Αθήνα.

Την Κυριακή, 5 Μαρτίου, διοργανώθηκε στην Ξάνθη ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, όπου έλαβαν μέρος ομάδες μαθητών – ρομποτιστών από δημοτικά σχολεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Εκεί, η ομάδα Robo Galaxy του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής κατάφερε να κατακτήσει την πρωτιά και ταυτόχρονα το «εισιτήριο» για τη συμμετοχή της στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Αθήνας. Επιπλέον, μια άλλη ομάδα του ίδιου σχολείου, οι Robo Wheels, απέσπασε το βραβείο δημιουργικότητας του Περιφερειακού Διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού διοργανώνεται για 3η συνεχή χρονιά, από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας (WROHellas). Ο φετινός διαγωνισμός έχει θέμα «Οχήματα και μεταφορές του αύριο» και οι ομάδες μαθητών καλούνται να χρησιμοποιήσουν τα προτεινόμενα εκπαιδευτικά πακέτα για να σχεδιάσουν, να εφαρμόσουν και να κατασκευάσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο, η οποία θα πρέπει να προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού με τη χρήση της γλώσσας προγραμματισμού Scratch. Οι πανελλήνιοι διαγωνισμοί διεξάγονται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας του WRO Hellas για τη διάδοση της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM στον τρόπο διδασκαλίας και εκπαίδευσης.

Τέλος, για την επιτυχή διοργάνωση του Περιφερειακού Διαγωνισμού Ρομποτικής στην Ξάνθη, συνεργάστηκαν ο Οργανισμός WROHellas, ο Σύλλογος Ρομποτικής Μαθηματικών-Φυσικής και Τεχνολογίας Ξάνθης και το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» με το γραφείο Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Θράκης.