Τη δική της ιστορία γράφει η νέα φανέλα της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου Κομοτηνής, την οποία θα φορά στα γήπεδα της ΕΠΣ Θράκης στα οποία θα εμφανιστεί φέτος ξανά μετά από δύο χρόνια απουσίας.

Η κιτρινόμαυρη φανέλα, αντί για επωνυμίες χορηγών φέρει το έμβλημα της ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού, αυτό της Γενοκτονίας, γεγονός που έχει προκαλέσει την ενόχληση και την αντίδραση κύκλων της μειονότητας στην περιοχή.

DSC00341φ 1Η φανέλα παρουσιάστηκε επισήμως από τον πρόεδρο του σωματείου Γιάννη Κακουλίδη, παρουσία του μητροπολίτη Κομοτηνής Παντελεήμονα και του βουλευτή Πέλλας της Χρυσής Αυγής Γιάννη Σαχινίδη, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη, ο γενικός γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ποντιακού Ελληνισμού, ιστορικός, συγγραφέας, και επίτιμος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, Στέφανος Τανιμανίδης, ο δημοσιογράφος Γιάννης Μαυρόπουλος, και ο υπερδρομέας αθλητής της ΑΕΚ Γιώργος Ζαχαριάδης που το 2015 έτρεξε τα 2.000 χιλιόμετρα της διαδρομής από την Παναγία Σουμελά Βερμίου στην Παναγία Σουμελά του Πόντου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε σημειολογικά με το τραγούδι “Την Πατρίδα μ’ έχασα”.

Ο κ. Κακουλίδης ανέφερε πως όποιος είναι αντίθετος με το έμβλημα που φέρει η φανέλα μπορεί να προσφύγει στα αρμόδια όργανα. “Έτσι θα μας δοθεί μια ακόμη δυνατότητα ανάδειξης του ζητήματος της διεθνούς αναγνώρισης της γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού”, σημείωσε.

“Η FIFA απαγορεύει συνθήματα ρατσισμού, αλλά από τη φανέλα της ΠΑΕ Ποντίων δεν προκύπτει κάτι τέτοιο”, υπογράμμισε ο κ. Τανιμανίδης, συγχαίροντας τη διοίκηση της ομάδας, ενθαρρύνοντας τον κ. Κακουλίδη να συνεχίσει τον αγώνα του για τα θέματα του ποντιακού Ελληνισμού, και αναδράμοντας σε ιστορικά στοιχεία του Πόντου.

Την πρωτοβουλία της ΠΑΕ Ποντίων εξήρε ο μητροπολίτης Κομοτηνής Παντελεήμων. “Η φανέλα έχει ξεχωριστό νόημα: οτι δεν ξεχνάμε τις ρίζες μας, τη γενοκτονία του ποντιακού Ελληνισμού”, τόνισε.

Την αποφασιστικότητά του να σταθεί δυναμικός υποστηρικτής της ΠΑΕ Ποντίων και του κ. Κακουλίδη τον οποίο χαρακτήρισε “ήρωα”, κατέθεσε ο κ. Μαυρόπουλος.

Ιδιαίτερα συγκινητικός ήταν ο χαιρετισμός του κ. Ζαχαριάδη.

Υπερήφανη δήλωσε και η εκπρόσωπος της νέας γενιάς, αθλήτρια του στίβου και μέλος του συλλόγου της ΠΑΕ Ποντίων, Μάρα Κουκούτση.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με βραβεύσεις των καλεσμένων και ποντιακό χορό από επίλεκτους χορευτές του Συλλόγου “Τραντέλλενες” Ξάνθης.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ