Με τον καλύτερο και πλέον εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε την Τετάρτη στο Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας το 7ο Φεστιβάλ Μαρώνειας – Σαπών 2017. Στο Αρχαίο Θέατρο εμφανίστηκαν η μεικτή χορωδία και ορχήστρα του Ωδείου ΦΑΕΘΩΝ από την Αλεξανδρούπολη με σολίστες μονωδούς, υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Θανάση Τρικούπη, ερμηνεύοντας έργα των VIVALDI, MOZART, VERDI, PUCINI και ΣΕΙΚΙΛΟΥ.

Οι θεατές απόλαυσαν τη μοναδική βραδιά και καταχειροκρότησαν τους μουσικούς, μονωδούς, χορωδούς και τον αρχιμουσικό που επιμελήθηκε τη βραδιά, η οποία αποτέλεσε έναν ακόμη σημαντικό κρίκο πολιτισμού στην νεώτερη ιστορία επανάχρησης του Αρχαίου Θεάτρου.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο Δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών, κ. Γιάννης Σταυρίδης, η Αντιδήμαρχος κ. Κυριακή Πατσάρα, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας κ. Ηλίας Σταυρίδης, ο Πρόεδρος της ΤΚ Μαρώνειας κ. Θοδωρής Παρίσης, εκπρόσωποι του Μητροπολίτη, του Στρατού, της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας κα.

Εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Η εικόνα μέσα στην εικόνα»

Νωρίτερα εγκαινιάστηκε και η έκθεση φωτογραφίας της Τάνιας Πούλκου στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου Μαρώνειας και τίτλο «Η εικόνα μέσα στην εικόνα». Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της φωτογράφου που είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καλλιτεχνών ΑΘΗΝΙΩΝ με έργα που συγκέντρωσαν τον θαυμασμό των παρισταμένων, οι οποίοι έσπευσαν να την συγχαρούν. Η έκθεση της κ. Πούλκου θα είναι ανοικτή στο κοινό κάθε μέρα από τις 7 έως τις 9 μ.μ. μέχρι και την Τρίτη 1  Αυγούστου.