Η Κατερίνα Παπαλεξανδρή θα αναλάβει καθήκοντα διευθύντριας από την 1η Σεπτεμβρίου

Την τοποθέτηση μιας Θρακιώτισσας στο «τιμόνι» του ΤΑΡ στην Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα η κοινοπραξία κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου. Πρόκειται για την κ. Κατερίνα Παπαλεξανδρή, που έλκει την καταγωγή της από το Σουφλί Έβρου, και από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 θα αναλάβει καθήκοντα διευθύντριας ΤΑΡ για την χώρα μας.

Η κ. Παπαλεξανδρή «μετακομίζει» στον TAP από την BP Λονδίνου, όπου κατείχε πολλές υψηλόβαθμες θέσεις από το 1998 που εισήλθε στην εταιρεία. Έχει σχεδόν 20 χρόνια εμπειρίας στις αγορές αερίου και σε μεγάλα έργα αερίου, στις εμπορικές διαπραγματεύσεις και στη διαχείριση ενδιαφερόμενων μερών.

Την εμπιστοσύνη του στις ικανότητες της Κατερίνας Παπαλεξανδρή εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος του TAP, Λούκα Σκεπάτι. Στη δήλωσή του ο κ. Σκεπάτι αναφέρει: «Εισερχόμαστε τώρα στην τελική φάση υλοποίησης, καθώς ο ΤΑΡ προετοιμάζεται εμπορικά και επιχειρησιακά για να παραλάβει το πρώτο αέριο. Είμαι βέβαιος ότι η πολυετής πείρα της Κατερίνας και οι βαθιές τις γνώσεις σε ό,τι αφορά τη βιομηχανία ενέργειας, την Ελλάδα ως χώρα, και τον Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου, θα είναι καθοριστικής σημασίας για την επιτυχή και ασφαλή εκτέλεση του έργου μας στην Ελλάδα».