Αγιασμός τελέστηκε το πρωί της Πέμπτης, με αφορμή την έναρξη του θεσμού

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στο Σώστη Ροδόπης, πραγματοποιήθηκε τελετή αγιασμού το πρωί της Πέμπτης.

Ο θεσμός έρχεται για να βελτιώσει την ποιότητα του επιπέδου της εξυπηρέτησης των πολιτών και να εκπληρώσει την κοινωνική προσδοκία για καθημερινή παρουσία και άμεση επικοινωνία του πολίτη με τον αστυνομικό.

Ο Τοπικός Αστυνόμος επιλαμβάνεται και διεκπεραιώνει ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών, ενημερώνει, διευκολύνει και κατευθύνει τους πολίτες σχετικά με τη διαδικασία ρύθμισης ζητημάτων που εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα αναπτύσσει επαφές με υπηρεσίες, φορείς και πολίτες, στο πλαίσιο ανάληψης πρωτοβουλιών που έχουν ως σκοπό τη βελτίωση της αστυνομικής και κοινωνικής προσφοράς στην τοπική κοινωνία.

Στη σημερινή τελετή, που πραγματοποιήθηκε στην Τοπική Κοινότητα Σώστη, παρέστησαν ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Ισμέτ Καδή, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος κ. Νικόλαος Μενεξίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Μιχαήλ Σεβδυνίδης, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, αστυνομικό προσωπικό και κάτοικοι της περιοχής.

Ο  Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος κ. Νικόλαος Μενεξίδης, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της λειτουργίας του θεσμού στην συγκεκριμένη περιοχή, ευχαρίστησε όλες τις τοπικές αρχές που βοήθησαν στην υλοποίηση του θεσμού και τέλος κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τον Τοπικό Αστυνόμο και να τον αξιοποιήσουν, στο πλαίσιο των καθηκόντων του. Τέλος ευχήθηκε στην Τοπική Αστυνόμο, Ελένη Ραϊκούδη, υγεία και δύναμη, ώστε να ανταποκριθεί με επάρκεια στα νέα της καθήκοντα.