«Μην πετάτε σκουπίδια στον ακάλυπτο», «Μην αφήνετε σακούλες με σκουπίδια στους διαδρόμους», «Μην προκαλείτε φθορές στους τοίχους», «Σεβαστείτε τις ώρες κοινής ησυχίας»…

Αυτές είναι ορισμένες από τις συνήθεις και εύλογες συστάσεις, που αντικρίζουν οι ένοικοι πολυκατοικιών στους πίνακες ανακοινώσεων ή σε πρόχειρα γραμμένες ανακοινώσεις, στις εισόδους των οικοδομών τους.

Αυτό που δεν αποτελεί συνηθισμένη εικόνα είναι μια ανακοίνωση που να αποδοκιμάζει τη ρίψη… τριχών από το μπαλκόνι. Πόσο μάλλον το να συνοδεύεται η ανακοίνωση από τα… πειστήρια του ατοπήματος.

Κι όμως, με μία τέτοια εικόνα ήρθαν αντιμέτωποι οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας, στην οδό Μ.Μ. Τιμοθέου, στην Κομοτηνή.

Συγκεκριμένα, κάποιος ένοικος πιθανόν της οικοδομής ή κάποιος περίοικος αποφάσισε να εκφράσει την ενόχλησή του για την κακή αυτή συνήθεια, παίρνοντας μία τούφα από τρίχες, κολλώντας τη με ταινία στην είσοδο της οικοδομής και γράφοντας σε χαρτί κουζίνας: «Μην πετάτε τις τρίχες από το μπαλκόνι αλλά στα σκουπίδια».

Άγνωστο αν το παραπάνω μήνυμα έφτασε στον σωστό αποδέκτη, πάντως η ασυνήθιστη αυτή ανακοίνωση δεν άντεξε για πολλές ώρες στην είσοδο της οικοδομής…