Βιβλία στη νεοσύστατη βιβλιοθήκη της Παιδιατρικής Κλινικής του «Σισμανόγλειου» Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κομοτηνής, δώρισε το 2ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής, ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα προώθησης της φιλαναγνωσίας με τίτλο «Βιβλία σε ρόδες θα ακολουθήσω, τον μαγικό τους κόσμο θα εξερευνήσω», που υλοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2016-17 με υπεύθυνη νηπιαγωγό την κ. Αλεξάνδρα Χαραλαμποπούλου και συμμετέχουσες εκπαιδευτικούς τις κ.κ. Σουλτάνα Τσιγγίδου και Ξανθούλα Καλτσίδου.

Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος, τα νήπια, μέσα από δραστηριότητες, εξοικειώθηκαν με το βιβλίο και την ανάγνωση και τη σταδιακή εδραίωση μιας φιλικής σχέσης τους με το λογοτεχνικό βιβλίο, και κατανόησαν την ανάγκη ύπαρξης ποικιλίας και ποσότητας βιβλίων ώστε να έχουν την επιλογή να διαλέξουν όποιο βιβλίο θέλουν.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να συγκεντρώσουν βιβλία για τη δανειστική βιβλιοθήκη του νοσοκομείου, προκειμένου τα παιδιά που νοσηλεύονται να έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον μαγικό τους κόσμο. Τα νήπια προσέφεραν βιβλία που έχουν διαβάσει και που θα ήθελαν να τα μοιραστούν με άλλα παιδιά.

«Με τον τρόπο αυτό αναπτύσσεται το αίσθημα του εθελοντισμού και της προσφοράς, αλλά και της ανακύκλωσης. Ενεργήσαμε υπό το σύνθημα “ένα βιβλίο θα δωρίσω και χαμόγελα θα χαρίσω, τα βιβλία είναι χαρά και συντροφιά για όλα τα παιδιά”», αναφέρει η υπεύθυνη νηπιαγωγός του Προγράμματος, κ. Αλεξάνδρα Χαραλαμποπούλου.